Sunday, June 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Kolozsváron lép fel augusztus 15-én az Iron Maiden

A brit metállegenda a The Final Frontier világ körüli turné keretében, a kolozsvári CFR labdarúgóklub kezdeményezésére koncertezik Erdélyben. Pászkány Árpád, a CFR klub tulajdonosa tavaly februárban tett ígéretet arra, hogy ha a futballcsapat megnyeri a román bajnokságot, Iron Maiden-koncertet szervez Kolozsváron. A CFR vasárnap román bajnok lett, a Maiden pedig augusztus 15-én a kolozsvári Polus Center parkolójában koncertezik. A hat tagú együttes 2008-ban Bukarestben is fellépett.
Pászkány Árpád, a CFR futballklub tulajdonosa hétfőn reggel írta alá a koncertről szóló szerződést a szervező céggel. „Sikerült megnyerni a bajnokságot, ma pedig megtettem a hivatalos bejelentést a koncerttel kapcsolatban. Azt akartam, hogy meglepetés legyen a kolozsváriaknak és nem csak számukra. Vannak más együttesek is, jönnek és mennek, de az Iron Maiden hosszú éveken át magas szinten képviselte ezt a fajta zenét. Nagyon örülök, hogy sikerül elhoznunk ezt a zenekart Kolozsvárra, Romániába” – nyilatkozta Pászkány.
„Amikor utoljára Romániában jártunk, a 2008-as »Somewhere Back in Time« turné keretében, a közönség hihetetlen lelkesedéssel fogadott, fantasztikus tapasztalat volt, és azt kívántuk, hogy visszatérhessünk egy újabb koncerttel. Még nagyobb az örömünk, mivel, Erdélyről van szó, egy különleges történelmű térségről. Ezt egyébként rajongóink is tudják, első albumunk egyik számának címe is Erdély nevét viseli, és alig várjuk, hogy itt koncertezzünk” – nyilatkozta Steve Harris, az Iron Maiden alapítója, basszusgitárosa.
A The Final Frontier turné keretében a Maiden azonos című, tizenötödik stúdiólemezét népszerűsíti, amely közel négy évvel a legutóbbi lemezük után jelenik meg idén júniusban.
Az augusztusi kolozsvári koncertre mintegy ötvenezer személy részvételére számítanak a szervezők, akik azt mondták: megpróbálják 20 euróban (plusz áfa) megállapítani a jegyek árát, mivel az Iron Maiden-koncertekre általában 50 eurónál kezdődik a jegyek ára. A belépőjegyeket május 24-től lehet megvásárolni a  www.servuscluj.ro honlapon. 
Teljes anyag a kronika.ro -n
Kronika.ro : Kolozsváron koncertezik augusztusban az Iron Maiden
http://kronika.ro/index.php?action=open&res=38519

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.