Categories
Magyarország Zenei hírek

Klippremier után ingyenkoncertet ad a Special Providence

special_providence1Videóklipet forgatott harmadik nagylemeze legkedveltebb dalához a progresszív szcéna egyik zászlóshajója, a Special Providence. A Lazy Boy című szerzeményt élőben is meghallgathatja a közönség július 11-én, szerdán 20 órától a budapesti Dürer Kertben, ahol a külföldön is rendkívül sikeres magyar zenekar ingyenes koncertet ad.

 

Elkészült a Special Providence új klipje a tavaly év végén megjelent Soul Alert című nagylemez egyik dalához. A Lazy Boy egyben az első, hivatalos videóklip a progresszív rockot, metalt, jazzt és chilles lazulást egyedien elegyítő zenekar pályafutása során.

–  Ezt a dalt egyrészt közönségszavazás alapján választottuk, másrészt ezt hallgatták meg a legtöbben az interneten, harmadrészt számunkra is a Lazy Boy az egyik legkedvesebb dal. Izgalmas videóklipet szerettünk volna készíteni, amiben nemcsak mi látszunk a hangszereinkkel, hanem egy történet is életre kel. A Mad Vision csapata tökéletesen visszaadta azt az energikus zenei és vizuális élményt, amit elképzeltünk. A két színész mellett mi is kaptunk egy-egy statisztaszerepet, hiszen üzletemberként, autósként, járókelőként és vasutasként is felbukkanunk pár pillanatig – mondta Markó Ádám, a Special Providence dobosa.

A külföldön is népszerű zenekar a hazai rajongók örömére július 11-én, szerdán 20 órától a budapesti Dürer Kert színpadán ad koncertet, amelyre a belépés ingyenes. A Special Providence elsősorban a Soul Alert című lemez anyagát mutatja meg. Az est vendége a Turbo frontembere, Tanka Balázs énekes lesz.

 

Az instrumentális zenét játszó Special Providence harmadik nagylemeze, a Soul Alert a korábbiaknál is tudatosabb és összetettebb, ugyanakkor dallamosabb lett. Talán ennek is köszönhető, hogy az MR2 Petőfi Rádió egy dalt napi rotációban játszik, a MAHASZ Top 40-as lemezeladási listáján pedig júniusban egyszerre szerepelt a Special Providence mindhárom albuma. A magyar zenekar lemezeit 15 országban forgalmazzák, így az sem véletlen, hogy a Soul Alert album két hónapig vezette az amerikai progresszív rock portál, a Gagliarchives heti toplistáját. A fiúk tavasszal itthon és Nyugat-Európa több országában turnéztak, ősszel pedig szintén az öreg kontinensen illetve Japánban várják őket koncertkörútra. A Special Providence-szel a közelmúltban 3D-s koncertfelvétel is készült a törökbálinti Supersize Stúdióban, amit az olimpiai sportközvetítések között láthatnak majd a nézők a közmédia m3D nevű új, háromdimenziós műsorokat sugárzó tévécsatornáján.

A Lazy Boy című dal videóklipje:

Bővebben:

www.specialprovidence.hu

www.facebook.com/SpecialProvidence

http://www.myspace.com/specialprovidencehu

Leave a Reply

Your email address will not be published.