Wednesday, July 17, 2024
spot_img

Latest Posts

Klasszikus zenei átdolgozásban szólalnak meg Szekeres Adrien slágerei

A premierkoncert november 11-én Budapesten, a Művészetek Palotájában lesz. A további három koncert helyszíne: november 20-án Nyíregyháza, 29-én Debrecen, december 9-én pedig Kaposvár.
Szekeres Adrien szerint zeneszerző-menedzser férjével, Kiss Gáborral olyan színpadi show-t álmodott és valósít meg, amelyben találkoznak a pop-, illetve a klasszikus zene dallamai, s – ahogy fogalmazott – “komplett hangzásban” lesznek hallhatók a slágerek.

Budapesten, Nyíregyházán és a hajdú-bihari megyeszékhelyen Somogyi-Tóth Dániel zongoraművész vezényletével a Debreceni Filharmonikus Zenekar lesz a közreműködő, míg Kaposvárott a helyi szimfonikusok kísérik az énekesnőt.
A koncertek műsora saját dalokra épül, de egy film betétdala, valamint két klasszikus ária is felhangzik, amelyek címét nem árulta el. Kiss Gábor, aki a négy koncert zenei rendezője lesz, kifejtette: az áthangszerelt slágerekkel “új utat szeretnének mutatni”, mert “a könnyűzene egyre silányabbá válik, egysíkú hangzású tömegdalok születnek”. Ezen szeretnének változtatni. Szekeres Adrien hozzáfűzte: más hangzása van a koncertnek egy hetventagú zenekarral és vokállal, mint ha csak néhányan szolgáltatják a zenét az énekhez, netán CD adja a kíséretet.
Az énekesnő kifejtette: az ötletet egyébként egy régi, 2006-os koncertje adta, amikor szülése után visszatérve klasszikus zenekari kísérlettel lépett újra színpadra. Azt a budapesti fellépést a rajongók sokasága – csak úgy, mint ő és férje – élete koncertjeként emlegeti. Kiss Gábor megjegyezte, hogy a négy idei koncert után jövőre országos turnéra készülnek a különös hangzásúvá tett slágerekkel. Szekeres Adrien elmondta azt is, hogy adventi koncertsorozata is folytatódik, decemberben Zalaegerszegen, Tiszavasváriban, Dunaújvárosban és Sárváron ad ünnepi műsort.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.