Thursday, May 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Kitett magáért a Napoleon Boulevard és folytatják

Ismét koncertezett a Napoleon Boulevard, a legendás csapat szombaton 20 év után lépett fel újra Magyarországon, Budapesten a SYMA-csarnokban…

Élvezet volt Vincze Lillát a színpadon látni. Lehet az énekesnőt szeretni vagy nem kedvelni, de egy biztos; amilyen energiával és jókedvvel énekel, és igazi energiabombaként teszi a dolgát, abból mindenkinek meríteni kell. Ha másért nem, de ezért érdemes volt megnézni a két évtized után újra koncertező Napoleon Boulevardot.
Az esemény késve – bevárták a vidékről a hóakadályok miatt később érkezőket – kezdődött és 130 percen keresztül tartott. Ez idő alatt a nosztalgia és a modern vívmányok keveredtek. A kivetítőn színes és fekete-fehér képek villantak fel, illusztrálva ezzel a múltat és a jelent. A dalok egy kivételével a 80-as években születtek, de nem votlak maradiak – hangszerelésben maiak voltak, ugyanis a fiúk felújították a hangzást.
Az esten nem voltak táncosok, nem voltak pirotechnikai eszközök, „csak” a zenészek és a zene a maga puritán valóságában. Nem viseltek látványos ruhákat, semmi olyannal nem készültek, amitől táthattuk volna a szánkat, viszont volt egy élvezhető buli, mindenféle “sallang” nélkül. Az előadók nem győztek köszönetet mondani, hogy újra ifjúkoruk együttesének tagjaként zenélhetnek egy hálás közönségnek.
Egy emlékezés és egy exkluzív előadás
Egy ember viszont hiányzott, ő Cziglán István, gitáros, aki sajnos már nem lehetett közöttünk. Rá egy közel 5 perces klippel emlékeztek, miközben a Solaris és a Napoleon alapítótagjának saját dala, a “Miért mentek el” csendült fel.
Az NB felbomlása után Erdész Róbert, aki a zenekar billentyűse, Ullmann Zsuzsa énekesnővel megalapította a Cabaret elnevezésű párost. A formációnak egy lemeze jelent meg, azonban soha nem koncerteztek, de ezen a napon megtörték a hallgatást és előadták a Kisember című dalukat, majd jött a 30 éves évfordulót ünneplő Solaris a Solaris kompozícióval.
Érdemes megemlíteni az univerzális Szirtes Edina munkáját. A zenei ezermester, Mókus ezúttal vokálozott, hegedült, illetve harmonikázott és mindezeket remekül tette, nem beszélve Gerendás Péterről, aki gitárjátékával igazán felpezsdítette a hangulatot. Gömör László szólója igazi unikum volt. A közeli képek segítségével centiméterekről élvezhettük a villámkezű dobos remeklését. Mi tagadás, jó volt látni és hallani.
Az együttes megaslágere, a Júlia nem akar a földön járni 21.19-kor csendült fel, míg fél órával később a csapat a Milord számmal búcsúzott és ekkor már mindenki tudta, hogy a történet minden bizonnyal folytatódik: Vincze Lilla bejelentette, hogy folytatják, tavasszal újra jönnek.
Szép volt fiúk, szép volt lányok! Ezt jól megcsináltátok!
– Bíró Zsolt –
www.zene.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.