Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

Kiteszem a szívem-lelkem

Tizenkilenc éve várt fellépője lesz április 24-én, szombat este a Szent György Napoknak: Deák Bill Gyula, a magyar blues-király, az egyetlen magyar énekes, akinek „fekete hangja” van. A hétvégén készített telefonos interjúból kiderül, nem csak a rajongók várják rég – óta ezt a találkozást.

 Hogyan készül a sepsiszentgyörgyi fellépésre?
Várom nagyon a szentgyörgyi koncertet, voltam már többször Székelyföldön. Marosvásárhely és Székelyudvarhely után végre megismerkedhetek a sepsiszentgyörgyi közönséggel. Remélem, nagyon jó hangulatú koncert lesz, és nem fog senki csalódni.
Reméljük, nemcsak a szólókarrier dalaiból, hanem a HBB korszakból is hallunk majd számokat?
Általában koncertjeim átölelik az egész munkásságomat, a Hobo Blues Bandtől máig, lesznek régi és új dalok, a régi nagy slágerek nélkül nem ugyanaz a hangulat.
Fontos év volt a 2009-es Deák Bill Gyula életében, megjelent a 60. születésnapi jubileumi koncert dvd-je, az év második felében a hetedik nagylemezt dobta a piacra. Mennyire lehet ezt az újraszületés évének nevezni?
Valóban megjelent a Hatvan csapás, amely platinalemez lett, most kijött A Király meséi lemez, ez is jól sikerült. Novemberben a Papp László Arénában pedig volt egy teltházas koncert, ahol Presser, a régi hobósok, Babos Gyula is ott volt. Tavaly kaptam életműdíjat, de Fonogram-díjat is. Kőbánya díszpolgára lettem. Ahhoz képest, hogy azt mondták, nem vagyok színpadképes, jól mennek a dolgok, most azt állítják, fénykoromat élem, pedig én most is ugyanazt csinálom: énekelek, semmivel sem rosszabbul, semmivel sem jobban. Amikor felmegyek a színpadra, kiteszem a lelkem és a szívem, ezért szeretnek az emberek.
Kik lesznek a kísérőzenészek?
Nekem nincsenek kísérőzenészeim, hanem a zenekarommal jövök, Deák Bill Blues Banddel. Tehetséges fiatalokból áll, nagyon jó zenekar, merem állítani, hogy ez ma Magyarország legjobb rhythm and blues zenekara.
Tud arról, hogy itt Háromszéken nagy rajongótábora van?
Sokan ott voltak a Papp László Arénában. Nagyon örülök neki, megtisztelő. Nagyon várom a koncertet, a találkozást. Én, amikor kimegyek Erdélybe, olyan, mintha hazamennék, jönnek a magyarok, látom a csillogó szemeket, nagyon jó érzés ezt tapasztalni.
Székely Hírmondó

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.