Sunday, December 3, 2023
spot_img

Latest Posts

Kiléptek a zenészek a Kistehénből

Otthagyta Kollár-Klemencz Lászlót a Kistehén zenekar négy tagja. Kollár szereptévesztésről és ámokfutásról beszélt a Quartnak, de nem oszlatja fel a zenekart, hanem új tagokkal folytatja és új lemezt ad ki tavasszal. A kilépett tagok új zenekart alapítottak és saját műsorral lépnek fel januárban. Szóba kerül Beck is.
Feloszlott a Kistehén Tánczenekar, vagy legalábbis Intim Torna Illegál néven alakított új zenekart a Kistehén Tánczenekarból (illetve Kollár-Klemencz és a Melankólikusok stb.) kilépett négy tag, név szerint: Gálos Ádám, Dorogi Péter, Nádasdi János és Kiss Sándor. Nádasdi János elmondta a Quartnak, hogy a tagok sem szakmailag sem emberileg már nem tudtak együttműködni Kollár Lászlóval és ez maga után vonta a zenekar eredeti felállásának szétesését. Nádasdi szerint a négy tag az utolsó pillanatig próbálta megmenti a kialakult helyzetet, illetve kompromisszumot kötni, de sem Kollár-Klemencz László, sem menedzsere nem voltak hajlandók semmilyen együttműködésre. “Ezért játszottuk le a még leszerződött koncerteket. A Kistehén Tánczenekarból kivált négy ember úgy döntött, hogy 2010. január 1-től új életet kezd Intim Torna Illegál néven. Az az energia, az az őszinteség és életszeretet, ami az előző felállás hajtómotorja volt ez után még nagyobb erővel dolgozik tovább, mindenféle kötöttség és korlát nélkül” – tisztázott Nádasdi.
Megkerestük Kollár-Klemencz Lászlót is (vele korábban erre készítettünk interjút), aki cáfolta, hogy feloszlott volna a Kistehén, hiszen – mint mondta – az már akkor volt, amikor még egyetlen zenész sem volt benne, és méltatlannak érzi “ex-zenésztársai saját tulajdona elleni” cselekedeteit. “A Kistehén név és grafika védjegyoltalom alatt áll, a dalokat és a szövegeit mind egyedül írtam, én készítettem a klipeket, anyagilag áldoztam a kiadásra, én álmodtam meg a zenekart, a célokat, és úgy érzem, elég messzire eljutottunk” – mondta. A zenekar 2003 óta több tagcserét is megélt. Kollár szerint mindamellett, hogy ő volt a zenekarvezető az elejétől fogva, szó sem volt arról, hogy sessionzenésznek tartotta volna zenésztársait. Példának Becket hozta fel, aki szintén nem kezeli annak a társait, de mégis a zenekara egyfejű, és ez így tud működni. Ugyanakkor belátta azt is, hogy nem feltétlenül tükrözte az együttes minden tagjának ízlését az, amit együtt játszottak. Példának említette, hogy Dorogi Péternek is voltak saját ötletei, és azt tanácsolta neki, hogy egy saját zenekarral valósítsa meg azokat.
Kollár azt állítja, hogy meglepte, amikor december elején a zenészektől hivatalos levelet kapott, amelyben arról tájékoztatták, hogy ő már nem tagja a Kistehénnek, és az nélküle folytatja tovább a működését, s hivatalosan bejegyezték magukat a háta mögött mint Kistehén zenekar, aztán kétszer felléptek nélküle Kistehén néven, régi dalokkal. “Ez eleve egy szereptévesztés” – jegyezte meg, majd hozzátette, hogy a Kistehén nem csak egy zenekar, hanem egy brand is, mindehhez pedig filmek, könyv tartozik, illetve csoki meg megannyi más.
Kollár azt is elmondta, hogy mindvégig számíthatott zenésztársaira és meg is volt elégedve a munkájukkal, és szerinte nagyon közel járt a zenekar ahhoz, hogy igazán profivá váljon, ám mégsem vált azzá. De benne sem volt elég ahhoz, hogy igazán jó vezető váljon belőle, mert a folyamatos ellenállás felőrölte, és nem tudta egyben tartani a csapatot. “Most új energiával, új arcokkal dolgozom, kitartok a Kistehén név mellett, de elhagyom a Kistehén mögül azt, hogy ‘tánczenekar’, ezzel is a változást szeretném jelezni. Kiváló és ismert zenészekkel folytatódik a Kistehén története, immáron elhagyva a lakodalmas vonalat is” – mondta. A Kistehén tavasszal új lemezt jelentet meg Picsába az űrhajókkal címmel, az együttes aztán folytatja a hazai és külföldi turnéit. Kollár-Klemencz László kiemelte, hogy kívánja, hogy volt zenekartársai sikeresek legyenek saját dalaikkal, és reméli, hogy nem a Kistehén régi repertoárjával folytatják a munkát. “Szeretném lezárni ezt az ügyet és a Kistehén jövőjére koncentrálni a továbbiakban, nem szeretnék a volt zenészeim ámokfutásáról továbbiakban nyilatkozni senkinek, van elég szomorú történet a magyar közéletben” – zárta le.
Nádasdi János szerint a 7-8 éves munka, amit november végén lezártak egy új korszak és új időszámítás kezdetét jelenti a négy ember életében, és egy teljesen új produkciót terveznek bemutatni. Az Intim Torna Illegál január 22-én mutatkozik be a Gödör Klubban.
forrás:
quart.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.