Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Kezdődik a gdyniai Open'er Festival, a lengyel Sziget

The-Cardigans-all-time-one-hit-wonders-E2-99-AB-25536842-1024-768– Szerdán kezdődik Gdyniában a magyarországi Szigetnek megfelelő Open’er Festival, amelyen olyan világsztárok is fellépnek, mint Björk, a The Cardigans vagy a Public Enemy.

    Az egyik legnagyobb lengyelországi fesztivál szervezői idén több mint 80 ezer zenerajongót várnak a négynapos eseményre, amelyen a http://opener.pl honlapon olvasható program szerint hét színpadon közel száz előadó lép fel.
A rendezvény egyik kiemelt koncertjén egy közel ötven fős kamarazenekar Krzysztof Penderecki és Jonny Greenwood, a brit Radiohead gitárosának kompozícióit mutatja be.
A zenén kívül több más művészeti ág is szerepelni fog. A májusi Planete+ Doc dokumentumfilm-fesztivál legjobb alkotásain kívül a varsói Modern Művészeti Múzeum (MSN) válogatásában a zene- és hangvilágot feldolgozó kortárs lengyel és külföldi művészek installációit is bemutatják. Külön, ötszáz nézőt befogadó sátrat kapott az egyik varsói színház, de a szemléből nem maradnak ki a divattervezők sem.
A tizenegyedik alkalommal megrendezett fesztivál érdekessége, hogy egyes koncerteket élő internetes közvetítésben is meg lehet tekinteni a YouTube-on.
Az Open’er, amelynek fő támogatója a Heineken, kis rendezvényként indult tíz éve Varsóban, de már 2003-ban kiköltözött onnan Gdyniába. 2009-ben és 2010-ben elnyerte a Legjobb Nagyfesztivál-díjat a gröningeni Európai Fesztiváldíj-versenyben.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.