Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

Kezdődik a Balaton Sound

Snoop Dogg, David Guetta, Portishead, Underworld, Karl Bartos, Thievery Corporation – csak néhány név azok közül a zenészek és formációk közül, akikkel és amelyekkel a csütörtökön induló Balaton Soundon találkozhatnak az elektronikus zene kedvelői. Az előrejelzések szerint Zamárdiban igazi nyári meleg, a település polgármestere szerint pedig új biztonsági intézkedések is várják a fesztiválozókat.

(MTI) –Csákovics Gyula, zamárdi polgármestere elmondta, hogy a West Balkánban történt tragédia óta szigorodtak a biztonsági elvárások, ez a csütörtökön induló négynapos Balaton Soundon is érezteti hatását egyebek között dupla kordonnal, a rendezvényen belüli programokra is felállított beléptető rendszerekkel és több vészkijárattal.
A fesztiválon belüli beléptető rendszerekre azért van szükség, mert limitált lesz egy-egy programon belül a résztvevők száma azon túl, hogy a rendezvény egészének befogadóképessége idén is napi 25 ezer fő – részletezte Csákovics Gyula.
Beszámolója szerint a szálláshelyek nemcsak Zamárdiban, hanem a vonzáskörzetében is jó ideje megteltek az ötödik alkalommal tartandó fesztivál idejére. A helyi lakosok és üdülőtulajdonosok már elfogadták a programmal járó nehézségeket és rugalmasan alkalmazkodtak hozzá. A fesztivál idején csak engedélyekkel lehet gépkocsival behajtani a helyszínre és a szomszédos utcákba. Az érkező vendégek egy közeli ingyenes, őrzött parkolóban hagyhatják autóikat.
Tavaly a fesztivál négy napján 90 ezer vendég érkezett a Balaton Soundra, ez 40 millió forint közvetlen bevételt hozott Zamárdinak. A polgármester elmondása szerint közvetve ennél is többet profitáltak a helyiek. A vendégek egy része külföldről érkezik, így a település hírét az országhatáron túlra is elviszik. A korábbi tapasztalatok szerint a Balaton Sound vendégköre alapvetően 20-40 évesekből áll, akiknek egy része a nyár folyamán még visszatér családjával, barátaival a több más fesztiválnak, programnak is helyt adó Zamárdiba.
Az időjárás egyelőre úgy tűnik, hogy kedvezni fog a Balaton-parti fesztiválnak, amelynek programjában négy nap alatt több mint 200 előadó szerepel. A nagyszínpadon lép fel Snoop Dogg, Tiësto, az Outkastból ismert Big Boi, Mika, a Portishead, a Stereo MCs, az Underworld, az Asteroids Galaxy Tour, a Thievery Corporation és David Guetta, aki már negyedszer játszik a Balaton Soundon. De ott lesz a fesztiválon többek között Karl Bartos (ex-Kraftwerk), a Simian Mobile Disco, Dj Krush, Armin van Buuren, John Digweed és az Orb is.
A legnagyobb csapatot Snoop Dogg hozza magával, ő “harmincharmad magával” érkezik a Balaton Soundra. Tizenhét fővel jön a Tokyo Ska Paradise Orchestra, amely várhatóan óriási show-val lép majd a közönség elé. Több fellépő, köztük Dj Krush is több napot tölt majd a Balatonon.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.