Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Kétszáz hangfal dübörög a Kapcsolat koncerten

Vasárnap kezdték el az ’56-osok terén a Kapcsolat koncert helyszínének előkészítését.
A 14. T-Mobile Kapcsolat koncert helyszínét hat nappal a koncert előtt kezdték építeni. 14 hang-, 16 fény- és 16 videótechnikus, valamint 80 rakodómunkás dolgozik a napokban azon, hogy egy tökéletes mini várost építsenek fel az ’56-osok terén. A színpad és a lelátók felállításához; az öltözők, az éttermek és a többi, színfal mögötti helyiség felépítéséhez 23 tonnányi hang- és fénytechnikai berendezést függesztenek fel. Az előkészületek megdöbbentő számú ember munkáját igénylik: az elő- és utómunkálatokat is beleszámítva csaknem ezren dolgoznak azon, hogy megvalósuljon a koncert. A kivetítők kép- és hangminőségét speciális delay-tornyok segítik, aminek köszönhetően egészen a Hősök teréig élvezhető lesz az előadás. A külön erre a turnéra készített képi díszlet a zenekar mögötti 150 nm-es kivetítőkön tárul a közönség elé.

Rod Stewart magával hozza konyháját és annak személyzetét, csapata 280 kg jeget és 200 db törülközőt kért, illetve operáló kocsit és motoros rendőröket is. Ezek a kívánságok – a Kapcsolat koncert 13 korábbi évéhez viszonyítva – nem kirívóak. Rod Stewart egyébként Nürnbergből érkezik Magyarországra, és Budapestről Bécsbe utazik majd tovább.” – nyilatkozták Gőz László és Brády Márton, a Kapcsolat koncert főszervezői.
Az angol világsztár mostani koncertje után elmondhatjuk, hogy az All for Love című világhírű dalt éneklő mesterhármas minden tagja, Bryan Adams, Rod Stewart és Sting is ellátogatott már Budapestre.
A koncerten Rod Stewart előtt öt Megasztár: Gáspár Laci, Király Viktor, Molnár Ferenc Caramel, Tóth Gabi és Oláh Ibolya lépnek majd fel a húsztagú Modern Art Orchestra kíséretével.
Az idei Kapcsolat koncert számokban:
– 5 km kábel segíti a megfelelő a hang-, fény- és videótechnikát
– 6 nappal a koncert előtt kezdődnek az előkészületek az ’56-osok terén
– 9 kamion szállítja Budapestre Rod Stewart és zenekarának közel 100 tonnás koncertfelszerelését
– 23 tonnányi hang- és fénytechnikai berendezést függesztenek fel
– Kb. 110 decibellel szól a zene
– Több mint 200 hangfal: 148 db Meyer-Sound hangfalból szól majd a koncert + 32 hangfal lesz a Hősök terén és 24 a színpad mellett
– 280 kg jeget rendelt a sztár menedzsmentje
– Kb. 1000 ember dolgozik az előkészítéstől kezdve, a biztonsági embereken át egészen az utómunkálatokig, hogy megvalósuljon a koncert
– Akár több százezer koncertlátogató

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.