Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Készüljünk a cirmimirmi hangulatra! – Bëlga

Akik januárban lemaradtak az idei év első budapesti Bëlga koncertjéről, azok most bepótolhatják, amit kihagytak. A srácok február 6-án, szombaton a Dürer-kertben koncerteznek. Zenés-táncos, vidám esti mulatság három hülyével a színpadon és persze a keverőpultnál DJ Titusszal.
Legalább egyszer el kell menni egy Bëlga koncertre, mert élőben még viccesebben tolják a fiúk. Egy olyan új és egyedi stílust hoztak létre, ami addig ismeretlen volt a magyar zenei életben. Mindennapjaink remek paródiája, szókimondó, humoros szövegekkel – ez a Bëlga.
A zenekar debütáló, Majd megszokod albuma 2002-ben jelent meg,melyről a Nemzeti hip-hop és A gyaloglás vége számok már-már kultikus slágernek számítanak. Ezek biztos nem maradnak ki a szombat esti tracklistából.
A második album, a Jön a gólem aranylemez lett. Elég ha annyit mondok, hogy „az a baj”, és mindenki tudja hogy miről is van szó, hiszen sokan kezdtük el használni ezt a kifejezést.
Egy év múlva duplalemezzel jött ki a csapat, gondolván a felnőtt (Bokorpuszta) és a gyerek (Zsolti a béka) rajongókra is, akik mint tudjuk, szeretik a Csoki-csoki-csokit. Az Egy-két-há sláger természetesen a felnőtt verzióra került fel. Garantálom, hogy koncert közben többször felzendül majd a közönség soraiban ez a rigmus. A Szerelmes vagyok dalból készült klip VIVA Comet díjat nyert a legjobb videoklip kategóriában.
2007-ben egy igazán jól sikerült lemezzel tértek vissza a köztudatba. Ezt a szakma is díjazta, hiszen 2008-ban a Zigilemez söpörte be az év hazai rap vagy hip-hop albuma elismerést a Fonogram díjátadón. A Boros és a Készülj fel a hangulatra hamar a rádiók kedvencei lettek. Szintén ezen az albumon található a Mit parodizálsz.
Nemrég hozták nyilvánosságra, hogy idén négy új Bëlga albumnak is örülhetünk. Igen, ez nem elírás és most kivételesen ők sem viccelnek. A honlapjukon feltüntetett információk szerint március 15-én jelenik meg a sorozat első albuma, melyen kizárólag politikai témakörök lesznek megzenésítve. Április 10-én -minden diák örömére- egy igazi oktatási segédanyagot vehetünk a kezünkbe. A május 10-ei egy soron kívüli örömlemez lesz a badaizmus jegyében. Végül június 10-én a bónusz lemez zárja a sort, melyet egy klasszikus ë albumnak ígérnek, intelligens slágerekkel.
Szóval szombat estig mindenki töltse fel a ruhatárát, vasaltassuk ki anyánkkal a gatyánkat, majd állítsuk be wax- al a frizuránkat, és miután felkészültünk a hangulatra a Bëlga karaoke dvd-vel, irány a Dürer-kert Nagyterme! Ja és ne felejtsük el megtapsolni DJ Tituszt! Éljen-éljen!
Bëlga
Dürer-kert
Február 6. 21.00
Belépő: 1100 Ft/1500 Ft
mymusic.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.