Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Kedvezményes jegyárak, újabb sztárok a Félszigeten

Nem emelkednek a jegyárak az idei Félszigeten, sőt: június 20-ig 10%-os kedvezménnyel, 179 lejért lehet beszerezni a négynapos bérleteket Erdély legnagyobb szabadtéri rendezvényére, az augusztus 26-29. között Marosvásárhelyen zajló Félsziget Fesztiválra. A bérlet ára június 20. után sem nő a tavalyi elővételes jegyár fölé – cserében pedig négy teljes napot kapnak a vásárlók az ország egyetlen teljeskörű fesztiválélményt nyújtó rendezvényén. 
Az Eventim (www.eventim.ro) jegyterjesztő hálózatában már napijegyek is kaphatók a tavalyi elővételes árban, egészen a rendezvény előestéjéig, augusztus 25-ig.  
„Úgy döntöttünk, önmagában nem elég az, ha a gazdasági válsággal dacolva megszervezük a fesztivált, hanem az is fontos, hogy látogatóink számára elérhetőek legyenek a jegyárak, hiszen a fesztiválunk a kedvenc nyári szórakozásuk. És hogy még vonzóbbá tegyük a rendezvényt, idén még többet nyújtunk: már augusztus 26-án teljes napos szabadidős és koncertprogrammal várjuk vendégeinket” – nyilatkozta Bodor László fesztiváligazgató. 
A Félsziget zenei kínálata is tovább bővült két holland, egy argentin és két brit produkcióval. 
A világ legjobb klubjaiban, partikon, fesztiválokon játszik, sorban jönnek ki a jobbnál-jobb, igazi tekerős-csavarós tánczenék a kezei alól, a közönség pedig imádja – ő Fedde Le Grand, akinek a világ köszönheti a Put Your Hands Up For Detroit című klub-himnuszt, amely idén a Freedom Music Arenában is megszólal. 
Az Utrechtből érkező  33 éves szupersztár lemezlovas először játssza le kedvenc lemezeit a marosvásárhelyi fesztiválozóknak, akárcsak a hamisítatlan sikertörténettel büszkélkedő argentin világpolgár, Hernan Cattaneo, aki egy olyan ország szülötteként volt képes meghódítani a világot, mely addig igen távol esett a nemzetközi tánczenei élet vérkeringésétől. A tribal és a progresszív house műfajt kedvelők körében legendásnak számító Cattaneo minden bizonnyal a Félsziget egyik szenzációja lesz, hiszen Dél-Amerika egyik leghíresebb dj-jének fellépéséért a földkerekség legjelentősebb fesztiváljai és klubjai versengenek évek óta, nem véletlenül. 
Szintén a fapapucsok és a tulipánok országából érkezik a Noisia triója is, akik számos szakértő szerint legalább annyira jók, mint a Pendulum vagy a Justice. A hármas mindenesetre úgy tolja az agresszív drum’n’basst meg a szanaszét tördelt breakbeateket, ahogy azt kevesen mernék ma bevállalni. Az aktuális Split The Atom című első lemezüket Marosvásárhelyen is bemutatják – egy szó mint száz, nekünk ott a helyünk!  
 
A ködös Albionból  érkező Sub Focus is a tört ritmusokat népszerűsíti egy jó ideje szerte a világban. A legenda szerint 13 éves korától folyamatosan gyártott saját dalokat, egyik ezek közül épp Andy C producernél landolt, s attól a pillanattól már nem volt visszaút. Sub Focus később felkérést kapott korábbi kedvenceitől, a Prodigy legénységétől, hogy készítsen remixet nekik. Időközben eltelt 13 év, Sub Focus azonban folyamatosan a csúcson van, s ezt majd a Félsziget Fesztiválon is bebizonyítja, MC I.D. társaságában. 
Érkezik a londoni Above & Beyond, a globális tánczene-színtér egyik legizgalmasabb produkciója is. Jonathan „Jono” Grant, Tony McGuinness, és Paavo Siljamäki a trance szcénán belüli „elszállós” uplifting trance-et játszik, az együttes zenéit olyan neves DJ-k játsszák szerte a világon, mint Tiësto, Armin van Buuren, Ferry Corsten, ATB vagy épp Paul van Dyk. Jelenleg a hivatalos angol DJ MAG TOP 100 lemezlovas listán a 4. helyet foglalják el. 
A Félsziget fesztivál eddig bejelentett előadói:
augusztus 26.: Ska-P, Babylon Circus, Sub Focus & MC I.D.
augusztus 27.: the Rasmus, Fedde Le Grand
augusztus 28.: Europe, Tricky, Hernan Cattaneo, Noisia
augusztus 29.: Korn, Above & Beyond 
További információk a fesztivál hamarosan megújuló honlapján, a www.felsziget.ro címen.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.