Friday, June 14, 2024
spot_img

Latest Posts

Karácsonyi Piramis koncert

A Piramis együttes a magyar rockzene történetének egyik legnagyobb legendája.
A 35 évvel ezelőtt alakult zenekar a ‘7o-es évek második felének legnépszerűbb és legnagyobb hatású csapata volt, lemezei 1oo.ooo-es példányszámban fogytak, évente több mint 3oo koncertet adott, Budai Ifjúsági Parki koncertjei minden közönségcsúcsot megdöntöttek. Az együttes megszűnése után 1992-ben tért vissza, öt (!) frenetikus sikerű koncerttel a Budapest Sportcsarnokban, majd  2oo6-ban két teltházas bulival a Papp László Arénában. Sokan azt remélték, hogy együtt marad a zenekar, de ez nem következett be és  akkor úgy látszott, hogy az együttes legendás nótái soha többé nem hallhatók élőben.

Ekkor azonban Nyemcsók János (Csoki) énekes, aki fanatikus Piramis rajongó, létrehozta a Piramix nevű tribute zenekart, hogy életben tartsa a zenekar emlékét. A későbbiek során előbb Závodi János majd Gallai Péter is fellépett vendégként velük, a zenekar tábora és népszerűsége egyre nőtt. Köves Miklós belépésével azután már háromra nőtt az eredeti Piramis tagok száma és ez magával hozta a régi csapat újjáalakulását. A Csoki (ének), Závodi János (gitár), Vörös Gábor )basszusgitár), Gallai Péter (billentyűk), Köves Miklós (dob) összeállítású zenekar  Piramis Plusz néven kezdett el játszani, ezzel utalva a régi zenekar utolsó lemezének címére, valamint megadva a tiszteletet az együttes egykori vezetőjének Som Lajosnak, aki egészségügyi problémái miatt nem lehet az új felállás tagja.

Az együttes az újjáalakulás óta eltelt két év alatt csaknem 1oo koncerten hozta vissza a régi Piramis korszak hangulatát, nagysikerű koncerteket adott mind itthon, mind Erdélyben, a Felvidéken és a Vajdaságban.

“Kívánj igazi ünnepet” címmel 1978 karácsonyán lépett fel az együttes az Ifjúsági Parkban, a mostani buli pedig az új felállás első, jelentős önálló koncertje Budapesten. A zenekar látványos koncertre készül, amellyel szeretné felidézni azt a fantasztikus érzést, amit csak egy Piramis fellépés adhatott és adhat a mai napig. Sajnos Som Lajos egészségi állapota  miatt nem vehet részt a koncerten, Révész Sándor pedig szólópályára lépett és lezárta életének ezt a korszakát, de reméljük nélkülük is teljes lesz az élmény.  “A Piramis egy karácsonyi zenekar”-mondta Závodi Janó és a buli ezt szeretné igazolni.

A koncert vendége a nagyon tehetséges fiatalokból álló Breakthru együttes, a klasszikus rock nótákat játszó Üzletember’s és az Edda és a No legendás gitárosának, Slamovits Istvánnak Slamo Band nevű zenekara.

Időpont: 2010. december 26. (vasárnap) 19 óra

Helyszín: Budapest, Petőfi Csarnok (Zichy Mihály út 14.)

Belépő: elővételben 2500,-Ft, helyszínen 3200,-Ft.
Elővételi helyek: Ticketportal jegyirodáiban, CD pince (VII., Erzsébet krt. 37.), valamint a helyszínen. Telefonos jegyrendelés: 0620/910-2-910 (Budapest területén belül ingyen házhoz szállítás!)

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.