Tuesday, November 29, 2022
spot_img

Latest Posts

Kamasi Washington kozmikus-fúziós jazzáradata a Müpa falait is megrezegteti

2020. június 26-án Budapestre látogat a kortárs jazz nagyágyújának és úttörőjének is tekinthető Kamasi Washington, aki 2018 júniusában megjelent grandiózus albumával, a Heaven and Earth” című zenei anyagával hinti majd a libabőrt a Müpa hallgatóságának.

A 2015-ös virtuóz The Epic című lemezt követő folytatás, a Heaven and Earth két félre osztható, melyekben a művész a mindennapi valóságot állítja szembe a kozmikus témákkal.

“A világ, amiben az elmém lakik, az elmémben lakozik. Ez a gondolat inspirált a ‘Heaven and Earth album elkészítésében. A valóság, amit tapasztalunk, csupán a tudatunk teremtménye, de a tudatunk ugyanezekre a tapasztalatokra alapozva teremti meg ezt a valóságot. Egyidejűleg vagyunk a személyes univerzumunk alkotói és a személyes univerzumunk alkotásai. Az album Earth oldala úgy reprezentálja a világot, ahogyan én kívülről látom – azt a világot, aminek a része a vagyok. A Heaven oldal azt mutatja be, ahogyan belülről látom – a világot, ami az én részem. Az, hogy én ki vagyok és a döntések, amiket meghozok, valahol félúton hevernek” – nyilatkozta korábban a multiinstrumentalista zenész-producer.

Kamasi Washington és tíztagú bandája, a The Next Step mesterien elegyíti a klasszikus jazzt a progresszívebb, improvizatívabb vonalakkal, miközben a hip-hop, a klasszikus zene, a blues, a funk és az R&B elemei pont annyira fűszerezik meg a mesterműveket, hogy azok a szakértők mellett igazán széles közönség számára is lebilincselőek legyenek.

A tenorszaxofonos többek között már olyan művészekkel kollaborált, mint Kendrick LamarJohn Legend, a Run the Jewels vagy épp az Ibeyi.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.