Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

Justin Sullivan: a New Model Army csavargója a Gozsdu Manó Klubban

Karácsonykor tűzvészben veszett oda a zenekar berendezéseinek nagy része, mégsem halasztják el a fellépést
Február 21-én ismét Budapestre érkezik a New Model Army énekes-gitárosa, Justin Sullivan, hogy barátjával és zenésztársával, Dean White-tal adjon közös koncertet hazai követői számára. A koncert – a néhány évvel ezelőtt a Fekete Zaj Fesztiválon tartott fellépéshez hasonlóan – a két zenész exkluzív akusztikus estje lesz, melyhez remek helyszínt biztosít a Gozsdu-udvarban található Gozsdu Manó Klub.
Az elmúlt években Justin Sullivan időről időre tiszteletét teszi Magyarországon is: 2008-ban a Ráday Klubban, egy évvel később a Fekete Zajon a Mátrában, 2010-ben pedig az A38 Hajón tűnt fel, hol legendás zenekara, a New Model Army élén, hol pedig csak egy szál gitár és zenésztársa Dean White társaságában. A 2012-es évben éppen ez utóbbi felállás van soron, így a közönség ezúttal Justin saját szerzeményeire és a legnagyobb NMA slágerekre számíthat majd a helyszínül szolgáló Gozsdu Manó Klub alagsori koncerttermében.
A Deák tértől pár perc sétával megközelíthető Gozsdu Manó Klub legalább olyan jó választásnak tűnik helyszínként, mint két éve a Mátra meghitt természeti környezetében található Fekete Zaj Fesztivál színpada. A Gozsdu-udvarban található pub földszintjén található hangulatos bár kanapéival, asztalaival remek lehetőséget biztosít a ráhangolódásra egy jó ital elfogyasztása mellett, mielőtt az egy szinttel lejjebb lévő koncerthelyiségben kezdetét venné a műsor.
A koncertnek különös jelentőséget ad, hogy Justinék egy nemrég történt elemi csapás ellenére is vállalták az európai turnét. A zenekar bradfordi bázisán, a Millben ugyanis Karácsony éjszakáján tűz ütött ki, így a próbaterem és a stúdió jelentős része megsemmisült, számos szeretett és régi hangszerrel együtt, komoly anyagi és helyrehozhatatlan eszmei kárt okozva.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy volt biztosításuk, és hogy a turnékon használt eszközök jó része néhány karácsony előtti fellépés révén még a szállítódobozokban állt, így azok egy része megmenekült – még a zenekar is meglepődött, amikor teljesen eldeformálódott, szétolvadt szállítókonténerekből szinte épen húzott ki néhány füstszagú, kissé elázott, de amúgy még használható erősítőt. A kidobásra szánt, elszenesedett berendezések végül öt konténert töltöttek meg, és a tető is beszakadt, de a Mill közössége már megkezdte a károk közös helyreállítását, és a New Model Army rajongók rengeteg felajánlással próbálják segíteni a mielőbbi talpra állást.
A Negative Art Prod bemutatja:
2012. február 21., kedd 20 óra
Budapest, Gozsdu Manó Klub (Gozsdu-udvar, Király u. 13.)
Justin Sullivan and Dean White (New Model Army) koncert + vendég
Belépő: 3500 Ft.
Jegyek kaphatók a Ticketportal hálózatában, a CD-Pincében, a Wave-ben és a helyszínen
Kapcsolódó  weboldalak:
http://www.negativeart.hu
http://www.newmodelarmy.org
http://www.facebook.com/events/205449446196193/

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.