Monday, September 25, 2023
spot_img

Latest Posts

Jubileumi koncertet tart szombaton a Role zenekar

role10_bJubileumi koncertet tart szombaton Csíkszeredában a Role zenekar, amely 2012-ben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.

    A január óta tartó 25 részes ünnepségsorozat lezárásaként a csíkszeredai Mikó-vár hátsó udvarán szombaton este lép fel a progresszív rockzenét magyaros, eredeti megoldásokkal játszó együttes – olvasható a Role oldalán az egyik közösségi portálon.
Először a Role dalfeldolgozó pályázatának nyertes produkcióit hallhatja a közönség. A koncert vendége lesz Horváth Kornél ütőhangszeres művész és Varga Miklós énekes. Fellép majd a zenekar számos volt tagja is. Gyermekkórus, dzsesszbalett, vonós- és fúvószenekar, valamint néptánc színesíti majd az est programját.
Az idei évfordulós programsorozat első eseményét még január 27-én tartotta meg a Role, szintén Csíkszeredában, amikor a zenekar új, Ady-vers alapján, Gulyás Tibor rendezésében készült Az ágyam hívogat című videoklipjét mutatták be.
Ezt követően koncertkörútra indult a zenekar, végül a mostani koncert előtt, július 16. és 20. között felkészülő tábort rendeztek Csíksomlyón.
Az 1987-ben alapított Role 1993-ban a Magyar Televízió Ki Mit Tud? döntőjén a második lett, 2010-ben pedig sikerült elnyerniük a Magyar Televízió Örömzene vetélkedőjének nagydíját. Mindezek mellett néhány éve Csíkszereda város önkormányzata Pro Urbe díjjal ismerte el a kultúrában kifejtett tevékenységüket. Az elmúlt negyed században az együttes zenélt Erdély-szerte majdnem mindenhol, Magyarországon, Svájcban és Ausztriában.
A zenekar jelenlegi tagjai – vagy ahogy a honlapjukon (www.role.hu) írják, a Role műhely jelenlegi magja – Balázs Zoltán (dobok, ütőhangszerek), Bodor Emese (ének, billentyűs hangszerek), Nagy Edina (ütőhangszerek), Nagy Ferenc (basszusgitár), Nagy Tivadar (gitár, hegedű, vokál), Salamon Orsolya (fuvola, furulyák, ütősök), Sántha Zsuzsánna (ének, billentyűs hangszerek).

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.