Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

JUBILÁLÓ HERCEGNŐK: SZÉPSÉG ÉS TEHETSÉG

Megalakulásának 10. évfordulója alkalmából új zenei anyaggal jelentkezik a Princess

A valóban hercegnői megjelenésű hölgyekből álló hegedűtrió egyedi crossover muzsikát játszik, amely a klasszikus és a modern zenét ötvözi. A fülbemászó és sokak számára ismerős dallamok modern csomagolása méltán igen hamar népszerűvé tette őket. Mindhárom művész mögött komoly zenei múlt áll, hiszen valamennyien Zeneművészeti Főiskolán végeztek.
A Princess számos televíziós fellépést tudhat maga mögött nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is. Alig egy évvel megalakulásuk után, 2002-ben már az ARD műsorában léptek fel Németországban, ezt turnék követték Hollandiában és Olaszországban, majd Európa határain túllépve az Egyesült Arab Emirátusokban, a Távol Keleten és Mexikóban is óriási sikert arattak.
A trió nívós repertoárja és előadásmódja miatt keresett fellépője nemzetközi konferenciáknak, diplomáciai rendezvényeknek és nagyszabású kiállításoknak, ahol nemcsak saját magukat, hanem Magyarországot is képviselik. Hazánk EU-csatlakozása alkalmából Stockholmban játszottak, a nápolyi származású Kiara Rivetti grófnő is őket választotta névnapi fellépőként. Emellett a bahreini Forma1, a Genfi Autkiállítás és a Casino Monte Carlo vendégei is tapsolhattak már a Princessnek.
Több rangos zenei díjjal tüntették ki a formációt. A közelmúltban a Mustafa Dorbayani által alapított, 2. Persian Golden Lioness Awards-ot nyerték el popzene kategóriában, hazai elismerésként Arany Zsiráf díjat kaptak 2002-ben.
A mindenki fülében ismerősen csengő klasszikus zenei feldolgozások és az új szerzemények tökéletesen összeállított egyvelege a komolyzenét rendszeresen nem hallgató zenekedvelők körében is igen népszerűvé tették a trió albumait. Ennek köszönhetően az eladási adatok arany, illetve platina fokozatot értek el, és a Princess így összesen több mint 150 000 eladott példánnyal büszkélkedhet.
…Vajon mivel ünneplik 10. születésnapjukat a “hercegnők”? Ez egyelőre titok, de hamarosan megosztjuk Önökkel…

Nézze meg a Princess 2 legfrissebb videóját!

Mozart: Figaro nyitány Hacsaturján: Kardtánc

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.