Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

Jethro Tull a Kongresszusiban

jethrotullBudapest, Budapest Congress & World Trade Center, augusztus 26. 20:00

A rock örök és elpusztíthatatlan, ugye. Megszületett és túlél minket. Vannak azonban, akik a rakenrollt is túlélik. A Stones például 50. születésnapját ünnepli, további linkként pedig itt a Jethro.
A rockzene kelta kobzosai idén töltik a 44-et. Ian Anderson még 1968-ban gründolta össze ezt a folkban, angol népzenében, jazzben, bluesban, klasszikus muzsikában, hagyományos rockban megmerítkező és mindezek felhasználásával új stílust teremtő zenekart. A sikeres kezdeti időszak után aztán átjáróházas évek jöttek. Anderson mellett folyamatosan cserélődtek a tagok, de a gólyaállásban fuvolázó kobold az állandó változással mit sem törődve mindvégig remekbeszabott zenékkel szórakoztatta közönségét, amikor pedig az nem volt vevő rá, saját magát. Igen, valljuk be, voltak nehéz idők a JT pályafutásában. A nyolcvanasokban a progresszív rock nem nagyon kellett senkinek.
Most azonban csak a szépre emlékezzünk, így többek között az olyan lemezekre, mint például a legendás Aqualung vagy épp a Thick As A Brick. 1968-ban, a Marquee Clubban még semmi nem volt biztos, ugyanakkor ma már nyilvánvaló, a Jethro Tull túl a negyedik ikszen még mindig nem öreg a rakenrollhoz, a halálhoz pedig túlontúl fiatal.
est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.