Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Jazzkívánságműsor – Úttörő albummal jelentkezik a Sárik Péter Trió

– Kívánjon Ön is, és hallgassa meg élőben! –“Jazzkívánságműsor” címmel hamarosan a boltok polcain a Sárik Péter Trió harmadik albuma, amelynek bemutatójára 2012. október 5-én kerül sor a Művészetek Palotájában. Ezt követően erdélyi turnéra indul a zenekar, ahol tehetségfejlesztő kurzust is tartanak.
Sárik Péter neve egyet jelent a nyitottsággal és az újítással – amellett, hogy a szinte minden műfajban jártas jazz-zongorista előadóként számos kiemelkedő produkció gyakori vendégművésze volt az elmúlt időszakban (Fábián Juli & Zoohacker Orchestra, Random Trip, Falusi Mariann estek), most ismét egyedülálló kulturális csemegével örvendezteti meg a jazz szerelmeseit – a Sárik Péter Trió legújabb lemezét ugyanis maguk a rajongók szerezték!
A Jazzkívánságműsor koncertsorozat 2010-ben indult, éssikere töretlen. A barátságos és közvetlen hangulatú koncertek repertoárjának alakításába a trió tagjai az egyre népesebb közönséget is bevonták: bármilyen műfajú dalt kérhettek, a zenekar pedig eljátszotta azokat saját, “Sárik Péter Trió-s” stílusában. Az új lemezre a közönségkedvenc slágerekből válogattak, mint a Sex Machine (James Brown), So What (Miles Davis), Allegro Barbaro (Bartók Béla), Hotel California (Eagles), Örömóda (Ludwig van Beethoven), Don’t give up (Peter Gabriel), Theme from Mission: Impossible (Boris Claudio Schifrin), Lacrimosa (Wolfgang Amadeus Mozart), Rehab (Amy Winehouse), Teardrop (Massive Attack), Can’t Buy Me Love (The Beatles), The Winner Takes It All (Abba), Don’t Stop Me Now (Queen).
“Nekem a jazz egyet jelent az örömmel, a szabadsággal és a szenvedéllyel. Csodálatos műfaj, mely állandóan változik és fejlődik, pontosan úgy, mint az élet. Sokan nem is tudják, hogy jazzrajongók. Azt tapasztaltam, hogy eljönnek egy koncertünkre – lehet, hogy ez életük első jazzkoncertje -, aztán elkapja őket ez az energia, ez az öröm, és többé nem tehetnek mást, újra és újra jönniük kell. Ráadásul, ha a kedvenc dalukat hallhatják, mert teljesítettük a kívánságukat, akkor teljes a boldogság. Mi pedig örömmel nézzük a csillogó szemeket” – meséli Sárik Péter.
A Sárik Péter Trió életében a közönséggel való közös munka nem új keletű. A Jazzkívánságműsor “elődje”, a Pieces című album volt, ahol a rajongók adták a dalok címeit.
Sárik Péter, Berdisz Tamás és Frey György szeretettel vár mindenkit október 5-én a Müpa Fesztivál Színházában, az erdélyi turné állomásain és természetesen a magyarországi lemezbemutató koncerteken.
Ízelítő a lemezből: 

Háttérinformáció:Sárik Péter jazz zongoraművész, zeneszerző, tanár 1972-ben született Cegléden. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával. Az évek során a jazz mellett játszott, klasszikus, könnyű, pop, latin és világzenét. Jelenleg saját trióját vezeti, és számos zenekarban és előadóval dolgozik együtt. Zeneszerzőként jelentős nemzetközi sikereket ért el. Az Egyesült Államok és Nagy Britannia legjelentősebb dalszerző versenyein többször “állt dobogóra”. 2011 Orszácky díjban részesült, a Magyar Zeneszerzők Egyesületének elismerését a könnyűzene legkiválóbb alkotói között osztják ki, 2010-ben az Artisjus jutalmazta, és szintén ebben az évben a UK International Songwriting eseményen második lett a Dad című szerzeményével a jazz kategóriában. 2009-ben az International Songwriting Competition (USA) dalszerző versenyén a The Stroppy című szerzeménye harmadik lett a közönségszavazat kategóriában kategóriáktól függetlenül. 2008-ben International Songwriting Competition (USA) dalszerző versenyén az I’ll Catch You című szerzeményéveé szintén harmadik lett jazz kategóriában és a közönségszavazatok alapján is a harmadik helyezést kapta kategóriáktól függetlenül.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.