Categories
Ajánló Magyarország Zenei hírek

Jazz két kontinensről, egy színpadon, egy este: Kenny Garrett Quintet és Koós-Hutás Áron E.T. Project

A jazz-szaxofonosok élő ikonja, Kenny Garrett november 2-án lép fel a MoMkultban. Előtte a fiatal jazz-trombitás, Koós-Hutás Áron mutatja be a Nemzetközi Jazz Napon debütált E.T. Project lemezét.

Kenny Garrett vitathatatlanul a világ egyik legjobb szaxofonosa. Az igen sajátos hangszínnel, stílussal rendelkező amerikai zenész a jazz talán legnagyobb hatású alakja. Miles Davis zenekarában, a “Mester” mellett vált igazi világsztárrá. Legendás, felelgetős együtt-játékuk, Garrett lenyűgöző, erőteljes szólói már most a jazz-történet legjobb, maradandó pillanatai közé tartoznak. A zenész szédületes pályafutása 18 évesen Duke Ellington zenekarában indult és Miles Davis, Art Blakey, Pharoah Sanders, Marcus Miller, John Mclaughlin, Pat Metheny, Herbie Hancock, Branford Marsalis, John Scofield és Michael Brecker mellett folytatódott – hogy csak a legfontosabb neveket említsük. De zseniális játékát megcsodálhatjuk akár Sting, akár a Grammy-díjas Five Peace Band lemezein. Ezen a hétfői estén Corcoran Holt kíséri nagybőgőn, Vernell Brown zongorán, Marcus Baylor dobokon és Rudy Bird ütőhangszereken.KHAETProject_pressphoto_release_concert

Néhány évvel ezelőtt a Washington Post kritikusa fogalmazta meg találóan: “Kenny Garrett koncertjei előtt viharjelzést kellene fellőni.” Ez az erőteljes jelzés ezen az estén egy vadonatúj magyar produkció lesz, amely a sokak számára már más produkciókból is ismerős fiatal jazz-trombitás, Koós-Hutás Áron nevéhez kötődik. Bemutatkozó albumának – amely az E.T. Project nevet viseli – dalai igazi különlegességét az egyedülálló elektronikus, kozmikus hangszínekkel való fűszerezettség adja. Már maga az album címe utal az egyedi hangzásvilágra, és előremutat a produkció köré épülő arculatra. Hat dala egy univerzális filozófián alapuló történetet mond el, és teszi ezzel is izgalmassá a zenei élményt a hallgatók számára. A szakma kiválóságai alkotják zenekarát: szerzőtársa, s a zenekar billentyűse, Milosevits Mirkó Milán, basszusgitáron Kolta Gergely kíséri, az egyedi hangzást adó ewin-n, Zana Zoltán, a dobokon Oláh Gábor, a vokális, rap-vonalat pedig az underground körökben igazán ismert Zeek viszi. Az E.T. Project album egy számában különleges közreműködőként hallható a fantasztikus Sena is, illetve a nótákat összekapcsoló történet Farkas Olga tolmácsolja a lemezen.

Kenny G_photoNovember 2-án este 8 órától a Get Closer koncertsorozatának köszönhetően ismét garantált a budapesti közönség számára a nemzetközi színvonalú zenei élmény két különböző, ám egy stílusban alkotó zenész projektjének köszönhetően.

Kenny Garrett – Equinox: https://www.youtube.com/watch?v=3vGYPTNhzb8

Koós-Hutás Áron E.T. Project – Moog Morning: https://www.youtube.com/watch?v=BIdUUAdQuAk

Jegyvásárlás: http://www.getcloserconcerts.com

(Earlybird jegyek: 9900, 8900, 7400 Ft; További jegyárak: 11.900, 9900, 7900 Ft)

Jegyek kaphatók az Interticket hálózatában, a mom.jegy.hu-n, valamint a MoMkult jegypénztárában (1124 Budapest, Csörsz utca 18.) is.

További információ:

http://www.kennygarrett.com

www.aronkooshutas.com

www.facebook.com/kooshutasarontrumpet

Esemény: https://www.facebook.com/events/366192646912124/

Következő koncertjeink:

In Line feat. Magyar Bori és Barabás Lőrinc – Tribute to Csepregi Gyula

EthnoSound AID – All Star Jam Session

  1. szeptember 28. 19h – MoMkult

Zap Mama

  1. szeptember 30. 20h – MoMkult

Oregon/ Kardos String Theory

  1. november 09. 20h – MoMkult

Leave a Reply

Your email address will not be published.