Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Jazz a nyárban – Alba Regia Feszt

 
A királyok városában a jazz és funk zenét ünneplik a nyári fesztiválszezonban. A nagy múltra visszatekintő Alba Regia Jazz Fesztivál négy éve ismét minden évben színesíti Székesfehérvár kulturális életét. Idén három napon keresztül két helyszínen várják az igényes zenék kedvelőit, a fellépők sorában egy hazai világsztárral, Borlai Gergővel!
A fesztivál első napján a United Expreience nyitja meg a nagyszínpadot. A zenekar egy óriási bejelentést tartogat a fesztivál látogatóinak, ezen az eseményem mutatják be új énekesüket. Ezt követően a Babos-László-Tátrai Trio ad koncertet a Bartók Béla téren. A Liszt Ferenc-díjas zenészekből álló formáció egy egészen új hangzást hoz létre a színpadon együtt.
Másnap Vörös Janka és a Mike Gottthard Electric Shock várja a nagyérdeműt. A Mike Gotthard Electric Shock dobosát, Borlai Gergőt nem kell senkinek sem bemutatni. Magyarország legtehetségesebb jazz-dobosaként számon tartott, Arany Dobverő-díjjal is méltatott zenész jelenleg Los Angelesben él.
 A Nagyszínpadon szerda este Harcsa Veronika, majd a Random Trip zárja a fesztivált. Harcsa Veronika generációjának egyik legsokoldalúbb és legkiemelkedőbb énekese, aki Magyarországon túl a nemzetközi jazzközönség figyelmét is kivívta. Fő projektje jelenleg a Gyémánt Bálinttal közös akusztikus duó, melyet a fesztivál közönsége is meghallgathat augusztus 9-én. A Random Trip is koncertezik a nagyszínpadon. A csapat ezúttal KosziJanka énekesnővel és Mc Kemonnal áll színpadra. A grenadai születésű rapper az improvizáció és freestyle nagymestere, garantáltan felpörgeti a hangulatot!
Mindeközben a Múzeum Udvarban felállított kisszínpadon hétfőn az Equinox és a Singer Street, kedden a BBNQ & Pocsai Kriszta és Ludányi Tamás Quartet, szerdán pedig a Gudics-Vörös Trio és Bogdán Norbert zenekarokat hallhatjuk.
A fesztivál koncertjei Székesfehérvár város támogatásának köszönhetően az idei évben ingyenesen látogathatók.
 
Alba Regia Feszt

  1. augusztus 7-9.

Székesfehérvár belváros
Helyszínek: NAGYSZÍNPAD Bartók Béla tér; KISSZÍNPAD: Szent István Múzeum Kert
A fesztivál koncertjei ingyenesek!
www.albaregiafeszt.hu
 
 
PROGRAMOK:
 
2017.08.07 (hétfő)
 
Nagyszínpad:
 
19:00   Babos-László-Tátrai Trio
21:00   United Experience
 
Múzeum Udvar:
 
18:00   EQUINOX
20:00   Singer Street
 
2017.08.08. kedd
 
Nagyszínpad:
 
19:00   Vörös Janka e-series
21:00   Mike Gotthard Electric Shock (RU)
 
Múzeum Udvar:
 
18:00   Bágyi Balázs New Quartet & Pocsai Kriszta
20.00   Ludányi Tamás Quartet
 
2017.08.09 szerda
 
Nagyszínpad:
 
19:00   Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint
21:00   Random Trip
 
Múzeum Udvar:
 
18:00   Gudics-Vörös Trio
20:00   Bogdán Norbert zenekar

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.