Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre ismertebb.

2015-ös debütlemezét, az “In Colour“-t BRIT-, és Grammy-díjra is jelölték, a korong “Loud Places” című dala pedig különösen kedvelt sláger lett. Áprilisban pedig újabb szerzeménye látott napvilágot: az “Idontknow” ugyan hivatalosan nemrég jelent meg a Young Turks kiadó gondozásában, valójában már mozgalmas előélettel rendelkezik. Anélkül, hogy tudták volna, ki is áll a track mögött, az emberek 2019 ősze óta buliztak rá szerte a világban. A klubsláger többek között Ben UFO, Four Tet és Caribou támogatását és tetszését is elnyerte és Jamie londoni jótékonysági partiján is felcsendült.

Noha a közeljövőben valószínűleg nem kaphat helyet sem nagyobb, sem kisebb partikban, de emlékeztetheti az embereket arra, hogy milyen jó dolgok történtek és fognak is, és, hogy a saját terünkben még mindig mozoghatunk, táncolhatunk, míg meg nem látjuk a fényt az alagút végén. Jamie táncos ismerőse, Oona Doherty egy félperces minivideóban demonstrálta is társaival az erőt, amit a szerzeményből merített.

“Nézd csak, a zenéd hogy mozgatja az embereket, felszabadítja őket, felizgatja őket. Mindez tele van szépséggel, ügyetlenséggel, fájdalommal, bűnös élvezettel, minden sz@rral. Még ha nehéz idők is járnak, csak emlékeztesd magad, hogy én, a barátaim és sok-sok ember mozogja, rázza, engedi el magát a te ütemeidre. Ez egy erőteljes dolog”

– kommentálta a videót a táncos.

Május 6-án aztán egy komplett videóklip is megjelent, melyben Oona Belfast üres utcáin táncol, a város teljes lezárása előtti éjjelen. Jamie pedig a BBC Radio 1 legendás Essential Mix műsorában ünnepelte a track születését, stílszerűen egy kétórás mix keretében.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.