Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Jamaica helyett a Zöld Pardonban ünnepel a Ladánybene 27

lb27_2012_press_03Huszonhét éves lett a Ladánybene 27. Magyarország legrégibb autentikus reggae zenekara eredetileg egy közös jamaicai utazással akarta emlékezetessé tenni a születésnapot, de végül úgy döntött, hogy a rajongókkal együtt Budapesten ünnepel. A zenekar augusztus 19-én, vasárnap a Zöld Pardonba varázsolja a jamaicai hangulatot.

 

Szinte hihetetlen, de a Ladánybene 27 zenekar 1985. augusztus 3-án alakult meg, vagyis néhány napja lett 27 éves. A magyarországi reggae zene úttörői a jubileumot nemcsak egyetlen napon, hanem egész évben ünneplik. A sorozat a március végén megjelent, angol nyelvű We Are One című EP-vel és a címadó dalhoz készült videóklippel indult, míg a HUSZONHÉT elnevezésű, nagykoncertekből álló turné jelenleg is tart.

– Eredetileg úgy terveztük, hogy a 27. szülinap alkalmából a zenekar tagjaival közösen utazunk el a reggae őshazájába, Jamaicába. Végül mégis úgy döntöttünk, hogy inkább augusztus 19-én, vasárnap este a budapesti Zöld Pardonba visszük el a jamaicai hangulatot, hogy a rajongóink se maradjanak ki a buliból. Ez a koncert egy kortörténeti lenyomat lesz, hiszen játszani fogjuk a legnagyobb LB27 slágereket, a korábbi dalaink felfrissített változatait, és ízelítőt adunk a legfrissebb, ősszel megjelenő új szerzeményekből is. Azokat is visszavárjuk a ZP-be, akik július 29-én buli nélkül maradtak, mert a vihar miatt nem léphettünk színpadra – mondta László M. Miksa, a Ladánybene 27 énekese.

A zenekar idén több fiatallal, Pásztor Ákos szaxofonossal, Görögh Dani trombitással és Hegyi Viktor harsonással bővült, vagyis a Ladánybene 27 Brass szekcióval kiegészülve koncertezik. László M. Miksa szerint a zenekar csúcsformában van, hiszen a fiatalos lendület és az érett, tapasztalt erő nagy találkozása teszi igazán izgalmassá és modernné a megújult LB27 zenei világát és szövegek pozitív üzenetét. A HUSZONHÉT turné részeként megjelenik egy különleges válogatáslemez is, melyre a zenekar 27 évének legjobb szerzeményei közül mindenki magának válogathatja össze kedvenc dalait, valamint további új dalokat tartalmazó EP-k is várhatók, amelyek kitűnően fémjelzik a zenekar haladását és jövőjét.

Ladánybene 27: We Are One

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Oz4p4_9LFr0

További információ:

http://www.zp.hu/

http://www.facebook.com/zoldpardon

http://www.lb27.hu

http://www.facebook.com/Ladanybene27

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.