Monday, September 25, 2023
spot_img

Latest Posts

Izraeli vendégszereplésre indult a Budapesti Operettszínház

MŰVÉSZET- NAGYÜZEMBEN

Igazi nagyüzem.  Az elmúlt évadban Magyarországon és külföldön 568 előadást tartottak, összesen 441.137 néző előtt.- rekordba illő teljesítmény mint Kerényi Miklós Gábor igazgató, mint  a társulat részéről.

Ma, december 11-én a szólisták, énekkar és a balettkar  Tel-Aviv felé landolt , ahol 14 alkalommal játszák majd Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét- magyarul , helyenként azonban  ivritül is . Az előadásokat nagy várakozás előzi meg, hiszen Izraelben a legnépszerűbb színpadi műfaj az operett. Ezt a turnét  két éve (!) tervezik.  Már szeptemberben egy csapatnyi izraeli újsagíró jött el Pestre megnézni az eloadast, és azutan azt  beharangozni Tel Avivban. A diszletek 2 hónappal ezelőtt elhajóztak. Az otthoni előadásokra újakat  gyártottak. Öt nappal ezelőtt elment a műszak , hogy a díszleteket a gigantikus színpadon felépítse.  Rá egy napra indult a zenekar és mint  előbb jeleztük, ma  a művészi személyzet,repül,  amelyik már holnap 17 órától próbál  és este 20 órakor sajtóbemutatót tart  az első szereposztással, amelyikben  a sepsiszentgyörgyi Dancs Annamari játsza Stázit. Hogy miért két szereposztás? Csupán azért, hogy ne kockáztassanak, ha valaki nem tud valami okból a színpadra  lépni.

Az   Israel Opera  3000 férőhelyes,   amelyik odakint egy normál méretű teremnek számít, bár a színpadnyílás16 méter, a társulatnak igazi kihívás lesz majd  hanggal megtölteni  a  hatalmas termet.

Lesz pihenőnap is, vasárnap Jeruzsalembe utazik a társulat, Gheshemani kert, Sírató fal, Golgota, ami így adventkor még meghatóbb tud lenni.

Viszautazás december 22-én, de az év nem ért véget, hiszen egyesek (köztük Annamari is) újabb turnéra indulnak december 25-től öt előadás lesz  a Karácsonyi Gálával teljesen német nyelven, Münchenben a Gesteig Philharmonie nagytermében, és egy előadás a Nürnbergi Maistersingerhalle-ben.

Persze ezalatt nem állt meg az élet a Nagymező utcában, hisz a színház egyik része  készül az Elfújta a szél bemutatójára, a mások Zürichben játszák a Szépség és a Szörnyeteget és még ott van az Újévi Gála-de erről majd később. A “gépezet” pontosan működik….

Fotók: Bori Tamás

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.