Tuesday, December 5, 2023
spot_img

Latest Posts

IX. Székelyföldi Rockmaraton – 2010.július 6-10., Székelyudvarhely, Szejkefürdő

A július 6–10. között sorra kerülő minőségi zajok fesztiválján idén is számíthatunk premierekre, illetve nagyágyúk fellépésére – hangzott el hétfőn, június 7-én a Székelyudvarhelyen megrendezett sajtótájékoztatón.

Válság ide vagy oda, ilyen “apróságok” nem fojthatják el Erdély legrangosabb rockfesztiváljának a szavát avagy hangját, idén immár kilencedik alkalommal szervezik meg a Székelyföldi Rockmaratont.
Idén július 6-tól 10-ig lesz hangos a szejkefürdői völgyoldal, hála a Kárpát-medence legnépszerűbb zenekarjainak. A szervező Zeneudvar Kulturális Egyesület képviselői hétfőn (június 7-én) sajtótájékoztató keretében ismertették a rendezvény programját. A főszervezők (Jére Ágoston Fülöp és Orosz-Pál Levente elmondták, hogy a hagyományokhoz hűen, idén is valamennyi rockzenei irányzat képviselve lesz, a punktól, a heavy metálon keresztül a nemzeti rockzenekarokig.

“Próbáltunk újítani” – mondják a szervezők, tehát ezúttal is számíthatunk olyan zenekarra, melyet eddig még nem köszönthettünk a Rockmaraton szabadtéri színpadán. Ilyen Magyaroszág talán legnépszerűbb rockcsapata, a Tankcsapda, amely tavaly ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. S mert nemcsak a húszéveseké a világot jelentő deszkák, itt lesznek a magyar blues és a nemzeti rock zászlóvivői is, Hobo illetve a Kárpátia.

A Rockmaraton idén is előrukkol külfödi csapattaltal, a folk-metált játszó finn Korpiklaani személyében. Északi rokonaink két dolgot szeretnek az életben: inni és zenélni, talán nem véletlen, hogy a Korpiklaani (magyarul Erdei törzs) legutóbbi lemezének felvezető dala a Vodka címre hallgat.
De igennel válaszolt a meghívásra a Superbutt, a Nevergreen, a Dalriada, az Agregator, az AB/CD is. És természetesen számíthatunk fiatal tehetségekre, vagy éppen “öregedő”, de még mindig hiperaktív hazai csapatokra is.

Rockmaraton a tavalyi árakon

A szervezők elmondták, hogy a Szejkén kedden, július 6-án bemelegítő “nulladik nappal”, vagyis hajnalig tartó ingyenes szabadtéri bulival indul a Székelyföldi Rockmaraton. A koncertsorozat délutánonként 4 órakor kezdődik, kivétel a szombati Hammerworld nap, amikor már délután 2-kor a húrok közé csapnak a zenészek. És természetesen idén sem maradnak a nagy népszerűségnek örvendő, nyereményekkel díjazott délelőtti vetélkedők, a dedikálások, illetve a koncerteket követő hajnalig tartó bulik.
Újdonságnak számít viszont egy nagyméretű (mintegy 300 négyzetméretes) sátor felállítása, amely szükség esetén az esőtől vagy épp az erős napsütéstől óvhatja meg a nagyérdeműt.

A rendezvény helyszínén non stop büfék, ingyenes sátorozás, strandolási lehetőség (11 óráig) és taxiállomás áll a résztvevők rendelkezésére.

Az ötnapos rockmaraton belépője 180 lej, a napijegy ára pedig 50 lej, ha viszont valaki elővételben vált heti bérletet, akkor ezt a tavalyi áron, 160 lejért szerezheti be. Azt már most tudni, hogy négy városban lesz a jegyek árusítása, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Székelyudvarhelyen, de hogy milyen helyeken, az még döntésre vár.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.