Tuesday, December 5, 2023
spot_img

Latest Posts

Itt az első Yasya stúdióalbum

Yasya neve egyre többször merül fel a hazai színtéren. Ennek legfőbb oka, hogy nem átlagos produkcióról van szó az esetében. Minőségi rock dalainak különös színezetet adnak kelet-európai gyökerei. Bár jó pár éve Budapesten él, Ukrajna és az ország kultúrája mindig is élete meghatározó része marad. Zenéjének alapja az angolszász rock, amit számos jazzes elemmel fűszerez. Dalainak sava-borsát meghatározóan a szláv rockzene adja, azon belül is Ukrajna legismertebb rock zenekara, az Okean Elzy.

Az első Yasya album egy tiszta hangzású, akusztikus anyag lett, nélkülözve mindenféle elektronikus megoldást – ami manapság ritkaságszámba megy. Itt nincs semmi túldimenzionálva, túljátszva. Minden egyszerű, tiszta és őszinte.

A Down The Hill alap mondanivalóját az énekesnő új országba és egyúttal új világba való beilleszkedése adja, a dalok leginkább az ezzel járó küzdelmekről, örömökről és olykor múlandó emberi kapcsolatokról szólnak, tele vannak meghatározó élethelyzetekkel. Az album felvételei közben csatlakozott a munkálatokhoz két vendégzenész, Pribojszki Mátyás (harmonika) és DJ Revolution (beatbox) személyében.

Yasya számára a múlt év folyamatos koncertezéssel telt, zenekarával játszott többek között a Művészetek Völgyében, a Hangfoglaláson, vendégeskedett a Kafkaz, a Republic előtt, és meghívást kapott a Prága melletti Nemzetközi Akusztikus Fesztiválra is. Idén pedig már a Kiscsillag előzenekaraként lépett fel Gödöllőn és Veszprémben is.

Az idei nyár is folyamatos koncertezéssel telik majd számára, és ahol már biztos lehet látni és hallani:

Május 4. – Ötkert

Május 5. – Budapesti Pálinkafesztivál

Május 16. – Szeged, Borfesztivál

Május 28. – A38, Talentométer – középdöntő

Június 11. – Szeged, Sörfesztivál

Június 15. – A38, tetőterasz

Yasya a neten:

http://www.myspace.com/acousticyasya

http://www.facebook.com/yasyamusic

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.