Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Itt a tavasz, jön a X. Backpackers’ Spring Festival! – ajánló

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cIAbMQeFB9U[/youtube]
A X. Backpackers’ Spring Festivallal együtt már minden fellépő a tél végét várja! A tavasz legnagyobb budapesti könnyűzenei fesztiválja kapcsán nyilatkoztak nekünk a Korai Öröm, a Bëlga és a Marlboro Man tagjai, valamit Barabás Lőric és Péterfy Bori. Szerintük akkor már (március 12-13-14.) rekkenő hőség lesz, rügyező fák, vetkőző csajok, és előtörnek a szexuális vágyak…

X. Backpackers’ Spring Festival – március 12-13-14.


Az első napon, március 12-én, pénteken a fesztivált a Kelet-Nyugat indítja, dühös-romantikus dalokkal, meglepően fiatalos kiállással, néhol akusztikus, olykor torzított gitárokkal.
Utánuk az elmúlt évek egyik nagy felfedezettje, a Magna Cum Laude mutatja meg, milyen is, amikor a gyulai fiúk a legjobb formájukat hozzák. Utolsó albumaik rendre szép számban fogytak, és nem volt olyan fesztivál, ahova ne hívták volna őket. A tízéves zenekar idén a tízéves fesztivál vendége, és a tombolás várhatóan most sem marad el.

A rockosabb futamok után a Bëlga veszi át a stafétát egy bolondos lemezbemutatóval, ahol elsőként vásárolható meg az új album, önköltségi, 400 forintos áron. A „Politikus” címet viselő korong az elmúlt időszak megzenésített közéleti mondásait tartalmazza, de természetesen elhangzanak majd a jól ismert régebbi slágerek is.
The dance must go on, a Bëlga után a színpadon Barabás Lőrinc, zenekarával, az Eklektic-kel. A jazzes-reagge-hip-hop muzsikát játszó fiatal tehetségek hamar belopták magukat a magyar zenerajongók szívébe. Koncertjeiknek nem csak itthon, de Párizsban, Londonban is nagy sikere volt. Decemberben megjelent új lemezükről is hallhatunk dalokat, de nem marad el az improvizálós örömzenélés sem.
A koncertek után DJ NINth táncoltat át a másnapba.
Március 13-án, szombaton soha nem látott elektrozenei rangadóra kerül sor, a műfaj négy legnépszerűbb zenekara mozgatja át a közönséget. A koncertfolyamot a Zagar kezdi, a tinilányok bálványa, koncertje után úgy érezhetjük, máris a buli sűrűjében vagyunk!
Rögtön követi őket a Korai Öröm, és azt a bizonyos, Vécsi Tibiéktől elvárható sámán-energiát most dupla dózisban kapjuk, hiszen nem megszokott Korai koncert, hanem lemezbemutató lesz! Az új albumon energikus, megújult elektronikus hangzással, de a dobosok szokásos elsöprő lendületével találkozhatunk, és itt kóstolhatók élőben először az új dalok.
Utánuk „kis lazítás”, a The Carbonfoolson rázhatjuk a lábunkat, együtt pörgethetjük ujjunkat fejünk felett Zsazsával, vagy mosolyoghatunk Szénhülyén.
A ColorStar ezúttal a legvadabb énjét nyújtja, semmi akusztik, semmi ücsörgés és finomkodás, a tőlük megszokott folyamatos tánc és képnézegetés lesz a program koncertjük másfél órájában.
És akikben még ezek után is maradt szufla, azokról a Korai’s Banditos gondoskodik záróráig.
A fesztivál zárónapját (március 14., vasárnap),már csak az igazán belevalók bírják – ha résztvettek az első két napon is –, de segítségükre lehet ebben egy igazán ütős kezdéssel a Marlboro Man! Minden koncertjük számos izgalmas meglepetést tartogat. Szokás szerint a szakma krémje képviselteti magát, és részt is vesznek a zenélésben, a ritkaságok kedvelőinek nagyon ajánlott a részvétel.
Utánuk „Apokalipszis itt és most” címmel Müller Péter Sziámi és az Első Osztályú Vidéki Srácok következnek. Ezen a koncerten az egykori Sziámi zenekar legsikeresebb felállása támad fel. A repertoár a Sziámi zenekar 1991–1997 közötti korszakát öleli fel, és a legjobb, legismertebb lemezek (Testből testbe, Mr. Pornowsky, Olyan vagy stb.) dalai hallhatók ismét. Vendégük a már jól ismert Polgár Odett.
A vidéki srácokat városi fiúk követik, Péterfy Borit kísérve. A Love Band decemberi lemezbemutatója után ismét a Gödörben, különösen ajánljuk mindazoknak, akik legutóbb nem jutottak be, és azoknak, akik újra át akarják élni azt az élményt. Szemeket lehunyva dúdolhatjuk bele valakinek a hajába…
A fesztivál utolsó koncertje a 2000-ben alakult Duende zenekaré lesz. A banda most jár pályája csúcsán: mindenhol ott vannak és nemrég megjelent új albumuk is! Izgalmas szövegeiket és fülbemászó dallamaikat úgy adják elő, hogy mindenki úgy érzi, csak neki játszanak.
A háromnapos őrületet az SM’s Café rezidens lemezlovasa, DJ Bence zárja.
Napijegyek elővételben 2300 Ft-os áron válthatók a Gödör kávézójában, az SM’s Café-ban (Bp. VII., Síp u. 4.), valamint rendelhetők honlapunkról. A koncertek napján a helyszínen 2600 Ft-ba kerülnek a belépők.

Kelet-Nyugat, Magna Cum Laude, Bëlga lemezbemutató koncert, Barabás Lőrinc Eklektric, Zagar, Korai Öröm – „2010” lemezbemutató koncert, The Carbonfools, ColorStar, Marlboro Man, „Apokalipszis itt és most” – Müller Péter Sziámi és az Első Osztályú Vidéki Srácok, Péterfy Bori & Love Band, Duende
A tizedik Backpackers’, az immáron hagyományosnak tekinthető tavaszi zeneáradat március közepén lesz a Gödör Klubban. Idén, a jubileum alkalmából tovább duzzasztották a szervezők a tavasz amúgy is legnagyobb budapesti könnyűzenei fesztiválját; természetesen most is szeretnék kellemesebbé tenni a külföldi és belföldi fiatalok, turisták, a „hátizsákosok” itt tartózkodását, ezért a budapesti ifjúsági szálláshelyek igazolt szállóvendégei 5 Ft-os, jelképes árú jeggyel látogathatják a koncerteket. A könnyűzenei programok nagyszínpadon zajlanak Európa egyik legkorszerűbb hang- és fénytechnikájával mindhárom napon. A fesztivál felvonultatja hazánk legismertebb, közkedvelt zenekarait, ráadásul a Korai Öröm és a Bëlga itt tartja lemezbemutató koncertjét.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.