Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

ITALT CSEMPÉSZETT A TANKCSAPDA!

Új lemezének első kiemelt dalára forgatott videoklipet a napokban a Tankcsapda. A klip témája hazai viszonylatban is rendhagyó, hiszen a ’30-as évek szeszcsempész világát örökítette meg a debreceni forgatócsoport. A “Mindentől távol” című dalról és magáról a klipről Lukács Laci, a zenekar frontembere és a rendező, Tokay Péter beszélt.
“Nem először volt alkalmunk a debreceni Pixel Film csapatával együtt dolgozni, hiszen jó néhány koncertfelvételt készítettek már nekünk, de a legutóbbi albumunk első kislemezdalához, a ‘Köszönet Doktorhoz’ is ők forgatták a klipet” – ecsetelte Lukács Laci. “Ez tehát már a második közös zenés kisfilmünk! Nagyon jó hangulatban telt a forgatás, és látva az egyéb helyszíneken készült fotókat és felvételeket, egy igazán hangulatos képanyagra számítunk! A ‘Mindentől távol’ című dalnak egyébként – a Tankcsapdától kicsit talán szokatlan hangszerelési megoldásokon túl – az is az érdekessége, hogy a dal eredeti címét és néhány sorát is megváltoztattuk. Ennek nagyon prózai és szomorú oka van: a dal és annak szövege is nem sokkal a veszprémi kézilabdacsapat játékosa ellen elkövetett gyilkosság előtt nyerte el végleges formáját.
 Mivel a tragédia helyszínének neve (Patrióta lokál) megegyezett a dalban eredetileg szereplő “fantáziakocsma” nevével, egyszerűen mi magunk is képtelenek voltunk elvonatkoztatni ettől a szóösszetételtől és annak negatív tartalmától. Ez még annak a tudatában is nyomasztó volt, hogy a dal szövegének egyébként semmi köze sincs a tragikus eseményhez… Még az a lehetőség is felmerült, hogy ez a szám lemarad a készülő lemezről, de mivel mind a hárman nagyon megszerettük ezt a zenei témát, nagyon sajnáltuk volna, ha végül nem kerül rá az albumra. Ezután néhány hét gondolkodás és “szövegfaragás” következett, és így a dal részben megújult szövegével és új címével már megbarátkoztunk. Most pedig az azóta aranylemezzé vált album egyik közös kedvencéből videoklip is készült!”
Tokay Péter rendező a klip sajátos témájáról és a dalhoz fűződő kapcsolatáról beszél:
“A dal első hallgatása után úgy éreztem, hogy marha könnyű dolgunk lesz, mivel emészthető számról van szó. Majd mikor másodjára, majd harmadjára is meghallgattam, rájöttem, hogy mégsem fenékig tejfel az élet… Nekem olyan érzése volt többszöri hallgatás és sorozatos agyalás alatt, mintha nem egy szám lenne, így ebből indultam ki, hogy ne egy egyhelyszínes, egy image-re épített klip szülessen ehhez a számhoz, hanem valami érdekes, esetleg rendhagyó, ami még nem volt a Tankcsapdának.
A klip alapsztorija a szesztilalom alatt játszódik, ami már azért is érdekes lehet, mert nem minden második magyar klip stílusa, képi világa, kellék- és ruhahalmaza van felsorakoztatva a ’30-as évekhez igazodva. Nagyon jó volt dolgozni egy olyan videón, ami majdhogynem teljesen elrugaszkodik az eddig jól bevált sémáktól, és a régmúltba röpíti vissza a nézőt, a forgatáson pedig a stábot és a zenekart, illetve a szereplőket.
A klip már vágóasztalon, a Tankcsapda pedig hamarosan tavaszi turnéjára indul. A turnékezdés szintén rendhagyó, hiszen egy londoni bemelegítő koncert után máris a Mystery Gang és a Quimby társaságában lépnek fel Nyíregyházán. Április 2-án egy napon látható a Mystery Gang, a Quimby és a Tankcsapda koncertje, ezáltal a legnagyobb és legjobb hazai koncertbandák érkeznek a Bujtosi Szabadidő Csarnokba!
A 3 zenekar 1-1 sajtófotója + logója egyben letölthető itt!
 Idén elsőként Nyíregyháza lehet az a hely, amelynek sikerül három különböző műfaj három nagyágyúját elcsábítania, méghozzá egy éjszakára, a város legnagyobb koncerthelyszínére, melyre eddig még soha nem volt példa, hiszen ezek a zenekarok egyenként is telt házas fellépőknek számítanak!
Mystery Gang – magyar rockabilly-sztárok
Információk a letölthető sajtóanyagban >>
Quimby: Siker, Színház, Érték-díjas zenei kavalkád
Információk a letölthető sajtóanyagban >>
Végre Tankcsapda
A tavaly húsz éves jubileumát, ünneplő Tankcsapdát szintén régóta várják Nyíregyházán rajongói. A trió itt utoljára épp a Bujtosi Szabadidő Csarnokban játszott telt ház előtt, így szép emlékkel térnek vissza. A koncert különlegessége továbbá, hogy a jól ismert nagy slágerek mellett az időközben aranylemezzé vált “Minden jót” című új album lemezbemutató turnéjának első nagyszabású nyitóállomása lesz ez egyben!
2010. április 02.
Három zenekar, három különböző műfaj, egy fergeteges tavaszi éjszakán! A Bujtosi Szabadidő Csarnok programkínálata páratlan szórakozási élményt jelent mindazoknak, akik a hazai zenei élet legkiválóbb képviselőire kíváncsiak! Az április eleji koncertre elővételben rendkívül kedvező akció keretén belül lehet belépőjegyhez jutni.
Jegyinformációk a letölthető sajtóanyagban, valamint a www.ticketline.hu weboldalon találhatók.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.