Monday, April 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Ismerős Arcok a Diesel Arénában

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.Egy a hazánk, Mennyit ér?, Szélbe kiáltok, Éberálom, Lélekvesztő. Az elmúlt 10 esztendőben megjelent lemezeik mindig naprakészek voltak, mindig reagáltak a körülöttünk lévő világ dolgaira, és mindig igényes zeneiséggel lettek megfogalmazva. Még figyelemreméltóbb az élő koncertjeik száma: 1999. óta közel 1000 fellépésük volt már szerte a Kárpát-medencében! Május 14-én ismét nagy budapesti koncertre készülnek, ezúttal a Diesel Arénában. Fellép még előttük a Papp-Sárdy NBB is.

Az Ismerős Arcok alapvetően rock zenekar, de saját szerzeményeik mellett népzenei és irodalmi hagyományokat is dolgoznak fel műveikben. A Zenekar évente több alkalommal koncertezik a határainkon túli magyaroknak Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken vagy Kárpátalján, de rendszeres meghívottai rangos hazai fesztiváloknak és kluboknak is. Talán ennek köszönhető, hogy évről-évre egyre népszerűbbek, egyre többen ismerik meg őket. Tavaly a tengerentúlon is bemutatkoztak, Torontóban és New Yorkban szerepeltek, az ottani magyar közösségek meghívására. Dalaik témái közt a legjellemzőbb gondolatok: a család, a tisztesség, a hazaszeretet és a közösségben való létezés fontossága.

Az elmúlt években megjelent kiadványaik már rendre helyet kaptak a MAHASZ TOP 40-es listáján. Az Éberálom című lemez a MAHASZ eladási statisztikái nyomán aranylemez lett, 2009-ben pedig a budapesti Wigwam Rock Klub által évente megrendezésre kerülő díjátadó gálán az év nagylemeze díjat kapta. A Lélekvesztő című album a 2010-es Fonogram Magyar Zenei Díjátadó gálán kapott jelölést, az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában.

Május 14-én egy sokak számára szintén ismerős arc is jelen lesz a Diesel Arénában, az egykori Skorpió, Dinamit, Kormorán és P-Mobil zenekarok legendás alakja, Papp Gyula. Természetesen vele lesz felesége, Sárdy Barbara is, és zenekaruk a Papp-Sárdy NBB. A legújabb és régebbi dalaikat Mást akarsz címmel fogják bemutatni. Persze nincs igazi rock legenda legendás hangszer nélkül, így természetesen a színpadon lesz Papp Gyula Hammond orgonája is, amelyet erre az estére Leczó Szilveszter is birtokba vesz, ezzel különlegessé téve az Ismerős Arcok hangzását.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.