Monday, September 25, 2023
spot_img

Latest Posts

Interjú Sziva Balázzsal, a Romantikus Erőszak frontemberével

Bizonyára még sokan emlékeznek a tavaly rendezett Székely Sziget fellépőire, akik között ott szerepelt Sziva Balázs a Romantikus Erőszak frontembere. Minden bizonnyal arra is sokan emlékeznek, amikor a fergeteges hangulatú koncert végén, Sziva Balázs beugrott a közönség közé, úgy is fogalmazhatnánk, hogy az övéi közé. Idén újra velünk lesz, idén a IV. Székely Szigeten együtt énekeljük a 100% magyart, együtt idézzük meg büszke Botond szellemét és együtt a betyárok himnuszát a már jól ismert Esik esőt.
De, hogy többet megtudjunk az idei fellépésről, múltbéli eseményekről, megkérdeztük a frontembert Sziva Balázst aki visszatérő vendége a Székely Szigetnek.

Milyen érzésekkel térsz haza Erdélybe, pontosabban a Székely Szigetre?

2004 márciusa óta, amikor első ízben játszottunk a székely ispánok és főkapitányok székhelyén Székelyudvarhelyen, minden évben visszatérünk a Székelyföld valamelyik településére! Felemelő érzés újra és újra megtapasztalni azt a semmivel sem összehasonlítható hangulatot, rácsodálkozni a gyönyörű tájra és átélni azt a közvetlenséget és szeretetet, ami a zenekar felé megnyilvánul.   

Milyen emlékeid vannak a székely közönségről, atavalyi Szigetről?

Tavaly a mostoha időjárás rányomta a bélyegét az egész rendezvényre, de a közönség a zuhogó esőben is kitartott. Úgy gondolom, hogy a 2011-es évben az egyik legjobb koncertünket a Székely Szigeten adtuk.

Az eltelt idők során sem pihentetek, folyamatosan születtek új számok, temérdek fellépésen vagytok túl, vannak tervek a jövőre nézve?

Gőzerővel dolgozunk az új lemezünkön, ami idén októberben lát majd napvilágot “Mindörökké Magyarország” címmel. Ehhez kapcsolódóan szeptemberben kijön majd egy klip, amit egy új nótához készítünk, mintegy felvezetve az albumot.

A Hadak Útja című élő album, lágyabb hangvételű,pátosz és érzékiség van benne, direkt formálódott ilyenre, mi volt a célotok vele?

Ez a koncertlemez, a már említett első székelyföldi fellépésünkön, 2004. március 13-án, a Siculus Művelődési Házban került rögzítésre. Az érdekessége az, hogy igazából nem terveztük előre, de a hangmérnökök rögzítették a teljes bulit és a felvételekből utólag visszahallgatva olyan erő áradt, hogy úgy gondoltuk érdemes lenne hozzáférhetővé tenni, lemez formájában is megörökíteni ezeket a pillanatokat! Egyébként a banda történetének egyik fontos állomása volt az a koncert, hiszen először játszottunk az elszakított területeken. A román rádióba is bekerült az érkezésünk híre. A várost szinte megszállta a román rendőrség, akiket két megyéből vontak össze erre a napra. Civil ruhás rendőrök is be akartak jönni a koncertre rögzíteni az ott elhangzottakat, de őket a szervezők egyszerűen nem engedték be. Szóval mozgalmas nap volt… 

A Székely Sziget visszatérő vendége vagy, mit ad neked ez a környezet, vannak-e elvárásaid az erdélyi fiataloktól?

Büszkék vagyunk rá, hogy az eddigi összes Székely Szigeten ott lehettünk veletek és ez idén sem lesz másképp, de jól eső érzés arra is gondolni, hogy a székely K1-es harcos Szőcs Dénes a mi népdal feldolgozásunkra vonul ringbe. Maradjatok ilyen harcosok, amilyenek vagytok!


Film Sziva Balázsról és a Romantikus Erőszakról: Dübörög a nemzeti rock!

szekelysziget.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.