Thursday, July 18, 2024
spot_img

Latest Posts

Indul a debreceni Campus Fesztivál

Programjában számos külföldi fellépő, köztük az osztrák Parov Stelar és zenekara, az argentin Argies, a brit Metrik és a venezuelai Désorden Publicó is helyet kapott. A 0. nappal szerdán kezdődő fesztivál változatlan helyen, a debreceni Nagyerdőben várja a közönséget.

Bakó Csaba, a fesztivál sajtófőnökének tájékoztatása szerint a fesztivál egyik legnagyobb buliját várhatóan a nu-jazz markáns képviselője, az osztrák Parov Stelar Band adja majd. Dél-Amerikából érkezik a skát a latin rockkal és hagyományos dél-amerikai műfajokkal keverő venezuelai Désorden Publicó, valamint a punkból, a skából, a reggae-ből táplálkozó, latinos elemekkel teli rock and rollt játszó argentin Argies. Nagy-Britannia is több fellépővel képviselteti magát: zenél majd a Moving Fusion és a Metrik, a rave és a keményvonalas electro keverékét hozza a Hostage, de ott lesz az ambient-house műfajt képviselő dj, Chris Coco is.
A magyar könnyűzenei élet kedvenceivel is találkozhat a közönség a Campus Fesztiválon: fellép a Subscribe, a Quimby, az Irie Maffia és Deák Bill Gyula, a Csík Zenekar Presser Gáborral és Lovasi Andrással, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, a Biorobot Unplugged Bérczesi Róberttel, valamint a Dresch Quartet. Az ötnapos rendezvényen több mint negyven helyi produkció is bemutatkozik, például a PG Csoport, a Hangtapasz, a Wyrfarkas, a Skafunderz, a Lux Együttes és Felkai Miklós, Dr. Valter, valamint a Premier Plan. A fesztivál nagyszínpados zárókoncertjét is egy debreceni együttes, a Tankcsapda adja.
Július 20. és 24. között több mint 200 fellépő műsorát láthatja összesen hét színpadon a debreceni Nagyerdőn a közönség. Lesz Dumaszínház is, ahol Kőhalmi ZoltánKiss ÁdámMogács Dániel és Beliczai Balázs mellett két debreceni stand-up komikus – Bruti, valamint az idén Karinthy-gyűrűvel kitüntetett Hadházi László – is fellép. A fesztiválon ötvenöt civil szervezet mutatkozik be, amelyek közül több mint húsz Civil Pont néven önszerveződő csoportot alakított, és egyéves tervezés után egy teljes programsátrat tölt meg. Programjaik között lesz solymász és terápiás kutya bemutató, a  szenvedélybetegségekről rendezett fórumbeszélgetések és interaktív élő társasjáték is.
A debreceni Campus Fesztivál kísérőrendezvényeként idén is megtartják a Campus Olimpiát, amelyre több tucat magyarországi felsőoktatási intézményből érkeztek jelentkezések, de – hasonlóan a tavalyi évhez – a határon túli egyetemek is nagy létszámmal képviseltetik magukat, elsősorban Nagyváradról, Aradról, Szatmárnémetiről, Temesvárról valamint kárpátaljai intézményekből érkeznek majd hallgatók.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.