Categories
Ajánló Magyarország Zenei hírek

Illlényi Katica „Jazzy Violin”

December 4-én az Óbudai Kulturális Központban hallhatjuk Illényi Katica, Magyarország Érdemes Művésze, Liszt- és Artisjus-díjas előadóművész jazz produkcióját az intézmény 40. éves programsorozata keretében.

Illényi Katica „Jazzy Violin” előadása az ankarai jazzfesztivál felkérésére jött létre. Egy nívós művésztől hallgathatunk meg egy fergeteges és szórakoztató jazz koncertet. A koncert művészeti vezetője, karmestere és trombitása Fekete-Kovács Kornél, aki egyben hangszerelője is a műsornak. Vendég szólistája Illényi Csaba, aki a bécsi Zeneakadémián végzett hegedű szakon.
A zenekar tagjai a Modern Art Orchestra muzsikusaiból állnak, kiegészülve zongorán Bundzik István tanár úrral – aki a Miskolci Bartók Béla Zenei Konzervatórium jazz-tanszak tanszékvezető tanára – és Sárkány Sándor nagybőgőssel.illenyi_katica_sajto02K

A repertoárban olyan híres jazz számok és standard-ek szerepelnek, mint pl. a ’Tiger a rag’, a ’Lady be good’, a ’Sweet Georgia’, a ’Halleluja I love him so’, és sok más olyan számot is hallhatunk, amelyek az elmúlt időben nem szerepeltek a művésznő repertoárjában. “Újra együtt játszhatunk testvéremmel, Csabával és Fekete-Kovács Kornéllal a Zeneakadémia, a Művészetek Palotája és Ankara után most Óbudán is. Nagyszerű és örömteli alkalom ez a koncert mindnyájunknak, melyet a törökországi felkérés hozott számunkra“ – fűzi hozzá a hegedűművész.

Illényi Katica ruháját Bencsik Andrea divattervező – aki számos filmsztárral dolgozik együtt – készítette. A kilencven perces jazz koncert szünet nélkül tekinthető meg.

Illényi Katica – „Jazzy Violin” koncert
Óbudai Kulturális Központ (San Marco utca 81., Budapest, 1032)

  1. december 4. 19:00 óra
    Jegyár: 3900 Ft, 3200 Ft, 2900 Ft
    Jegyek vásárolhatók az Óbudai Kulturális Központban és a www.jegymester.hu weboldalon.

www.katicaillenyi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.