Friday, September 22, 2023
spot_img

Latest Posts

Illényi Katica Adventi Koncertek

A Liszt-díjas hegedűművésznő december 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban koronázza meg országos ünnepi turnéját egy nagyszabású koncerttel a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével. A budapesti előadást megelőzően a győri, pécsi, soproni és tatabányai közönség is részesül ebben az egyedülállóan színes és felemelő koncertélményben.

 

Illényi Katica hazánk egyik legnépszerűbb, nemzetközi szinten is elismert hegedűművésze, aki egyedülálló ízléssel és színvonalon ötvözi a klasszikus zenei irodalom alkotásait a könnyedebb műfajok világslágereivel. A művésznő sokszínűségét mutatja, hogy a hegedülés mellett énekelni, sőt mi több szteppelni is láthatjuk őt a színpadon, és megszólal egy csodálatos ünnepi dallam is a világ legkülönlegesebb hangszerén, a thereminen – melyen érintés nélkül, a levegőben tett karmozdulatokkal lehet zenélni -, és az előadás után a közönség is kipróbálhatja.

A Liszt-díjas előadóművész repertoárjában Bartók, Kodály, Liszt, Weiner Leó, Csajkovszkij vagy Gershwin alkotásai teljes összhangot alkotnak Morricone, John Williams műveivel vagy Edith Piaf slágereivel. Magyarországon először tűzi műsorára Wojciech Kilar világhírű lengyel zeneszerző „Valse” című alkotását, amely az Andrzej Vajda által rendezett „Ígéret földje” című film főcímdala. A karácsonyi hangulatban oly’ különösen szép és lélekemelő darab megerősíti az elfogadáson és kölcsönös tiszteleten alapuló közeledést ember és ember között, földi és égi viszonylatban is.

Illényi Katicát az Ankarai Bilkent Szimfonikus Zenekar és a Varsói Operaház Zenekara után itthon a nagyszerű Győri Filharmonikus Zenekar kíséri. Az adventi eseményen a magyar származású, Németországban élő trombitaművész, Andras de Laszlo is szerepelni fog, aki Richard Claydermannal közös turnéja után most Illényi Katica vendégeként lép a színpadra.

“Számomra a muzsika különösen felemelő élményt nyújt az adventi időszakban, amikor mindenki arra készül, hogy megajándékozza szeretteit. Az én ajándékom ez a koncertsorozat, amire úgy készülök, mint aki legféltettebb ajándékait csomagolja be színes karácsonyi papírba, és izgalommal tölti el az az időszak, amíg átadhatja ezt az ajándékot.” – Illényi Katica.

A győri, pécsi, soproni és tatabányai állomások után, Illényi Katica adventi turnéjának budapesti, záró állomása a Kongresszusi Központban lesz december 22-én.

Közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar

Karmester: Silló István

Vendégművész: Andras de Laszlo

www.illenyikatica.hu

Illényi Katica Adventi Koncert Turné állomásai:

Győri Adventi Koncert

December 13. 19:00 óra

Richter-terem

Pécsi Adventi Koncert

December 15. 19:00 óra

Kodály Központ

Soproni Adventi Koncert

December 16. 19:00 óra

Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

Tatabányai Adventi Koncert

December 19. 19:00 óra

Vértes Agorája Nagyterem

Budapesti Adventi Koncert

December 22. 19:00 óra

Budapesti Kongresszusi Központ

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.