Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Illdisposed és Raunchy koncert Budapesten

Jubileumi, 20-éves fennállását ünneplő  turnéja keretében érkezik hozzánk a dán Illdisposed, többek között a honfitárs Raunchy társaságában. Különleges estére számíthatunk október 9-én, elvégre Dánia két, meghatározó metal bandáját egy estén nézhetjük meg a budapesti Club 202-ben.

Az Illdisposed megalakulásának 20. évfordulójára kellőképpen nagyszabású ünneplést hozott össze. Idén jött ki sorban a 11. stúdióalbumuk – There is a light (but it’s not for me) címmel -, ráadásul régi barátaik, a Raunchy társaságában egy alapos klubturnéra is indulnak Európában. Dánia egyik legrégebbi metal bandájának számítanak, és immár két évtizede töretlen lelkesedéssel és kitartó hozzáállással tevékenykednek. A zenekar mindig is hű maradt gyökereihez: kemény death metal alapokból építkeznek, agresszív vokalizálással. Az évek során a megszólalásuk természetesen egyre modernebb és súlyosabb lett, a koncerteken pedig ennek köszönhetően a régi nóták is még frissebben, hatásosabban szólalnak meg.

Habár a Raunchy 1994-ben alakult, az igazi áttörést csak a 2004-es lemezével érte el, amit rögtön egy énekesváltás is követett. A Confusion Bay máig sokat emlegetett album, amin kristálytisztán hallatszódik a banda által választott út, amelyet a Soilwork és az In Flames taposott ki. Karrierjük innentől fogva folyamatosan ível felfelé: megannyi sikeres turnén vannak túl, hazájukban pedig számos jelölést kaptak metal díjátadókon, mint legjobb album vagy legjobb élő produkció. Tavaly jelentették meg ötödik nagylemezüket, A Discord Electric címmel, ami újabb vízválasztónak tekinthető a karrierjükben, hiszen a zenei határokat még inkább kitolták és kísérletező irányba indultak el. Az atmoszféra nagyon egyedi, mégis brutális az összkép. A rajongókat és a szakmát újra megnyerték maguknak, mindenhol nagyon jó visszhangot kapott az album.

A harmadikként szereplő osztrák Lost Dreams sem lóg ki a sorból: zenéjük főként modern, melodikus death metalból táplálkozik, megfűszerezve dark, black és thrash elemekkel. Fontos megjegyezni, hogy a dallamos vonal kiemelkedő szerepet tölt be náluk, ez emeli ki a bandát a színtér hasonló zenekarai közül. A bemelegítés szerepét magára vállaló Memorial egy fiatal dán együttes, akik égnek a bizonyítási vágytól – most nálunk is megmutathatják, hogy hogyan definiálják a szívből jövő fémzenét! A csapatokat a Club 202 színpadán nézhetjük meg október 9-én, a belépőjegyeket megvásárolhatjuk a Ticketportal országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban – továbbá a www.ticketportal.hu oldalon is.

A Concerto Music bemutatja:

2011. október 9.,  vasárnap 18.00 óra

Budapest, Club 202

Illdisposed, Raunchy, Lost Dreams, Memorial koncertek

Belépő: 2900 Ft.

Kapcsolódó  weboldalak:

http://www.illdisposed.dk

http://www.raunchy.dk

http://www.concerto.hu

http://www.ticketportal.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.