Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

IDÉN KARÁCSONY UTÁN SZENTPÉTERI CSILLA-KONCERT A SZEGEDI IH RENDEZVÉNYKÖZPONTBAN!

Egy művész, egy ember, aki a világban mindenhol hirdeti, hogy ő két város “lánya”: Makóé és Szegedé. Mindig nagy szeretettel említi meg azt is, akárhol jár a világban (és mondhatjuk, hogy a világ sok-sok koncerttermében tapsolták őt és zenésztársait), hogy az itt tanult értékrend, az itt megélt élmények örökre meghatározták életét.

Szentpéteri Csilla zenei életünk igazi kuriózuma, koncertjeinek hangulatát a mediterrán életöröm, önfeledt vidámság, tűz jellemzi. Az idei ünnepi koncert az “Évzáró” címet viseli, jelezve, hogy közeleg az évvége.

Szentpéteri Csilla zenéje sok mindent befogad, kortalan klasszikus dallamot, vérpezsdítő latin ritmust, drámai mélységet, életvidám virtuozitást, mégis egységes, egyedi világgá áll össze. Komoly, de nem komolykodó, könnyed, de nem súlytalan, virtuóz, de nem magamutogató. Talán az előadó szenvedélyes előadásmódja az egyetlen olyan elem, ami minden zeneszámban megjelenik. Elegáns, emelkedett, felszabadító, mely mindig maradandó élményt nyújt.

Ünnepi műsora elsősorban “Spiritus” című utolsó albumának latinos hangulatú zenei anyagára épül, de helyet kapnak a már-már kötelezően elvárt, közkedvelt átiratok és néhány új zenei csemege is. Igazi érdekesség a híres Monti Csárdás argentin tangóritmusban, mely átvált sziporkázó latin hangulatra. Paganini tüzes melódiája ördögi salsa lüktetésben, Albeniz sodró dallama fergeteges flamenco ritmusban szólal meg. Rossini átiratával pezsgő fiesta képe rajzolódik ki előttünk, Gringo című saját szerzeményével pedig elkalauzol bennünket a vadnyugat izgalmas világába. Sirály című csodaszép lírai alkotása bemutatja az emberi törékenységet, vágyat az örök szerelem iránt.

Remek hangulat, humoros anekdoták, spiritusz, életöröm mindazoknak, akik a kulináris élmények után vágynak igazi feltöltődésre, kikapcsolódásra.

Zenésztársak:
Kormos János – gitárok
Takács Márton – ütőhangszerek
Szendőfi Balázs – basszusgitár

December 28-án este, a szegedi IH Rendezvényközpont (Felső Tisza-part 2.) ad otthont a 19 órakor kezdődő eseménynek, mely sokak karácsonyi programjának lehet méltó megkoronázása.

Jegyek kaphatók a www.ticketportal.hu weboldalon, a Belvárosi moziban (06 62 543 185), valamint a helyszínen (06 62 423 638).

További info: www.szentpetericsilla.hu | www.facebook.com/szentpetericsilla

Nézd meg Szentpéteri Csilla “Paganini Salsa” című videóját!

Szentpéteri Csilla sajtófotók letöltéséhez kattints ide!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.