Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Ian Anderson új lemezzel jelentkezik

Anderson a nagysikerű ’72-es lemez 40. évfordulója alkalmából bejelentette a folytatást… Az ennek kapcsán megszervezett 19 állomásos turné bejelentését követően, egy újabb jó hírrel lepték meg a Jethro Tull rajongókat: április 2-án megjelenik a legendás lemez folytatása.  

Ian Anderson 1972-ben írta és rögzítette a Jethro Tull progresszív rock klasszikusát, a ‘Thick As A Brick’ című albumot. A lemez szövegírójaként akkoriban egy képzeletbeli csodagyerek figurát, Gerald Bostock-ot jeleölték meg, akinek a szülei nem mondtak igazat a gyerek életkorára vonatkozóan. A felvétel hamarosan number one lett a Blillborad Chart album listáján, és jelentős sikereket ért el világszerte.
Most negyven évvel később, vajon mit csinálhat a már ötven éves Gerald Bostock? Mi történhetett vele azóta? A évfordulós második rész azokat a lehetséges életutakat mutatja be, amelyeket a koraérett Gerald Bostock különböző alteregói élhettek meg. A dalrészek jól illusztrálják a sors és a lehetőségek adta fordulatok elképesztő sokféleségét. Nem csak Gerald-ról szól a történet, hanem arról, hogy a mi saját életünk hogyan fejlődik, hogyan vált irányt és mi lesz a végkifejlet – a sokszor apróságnak és jelentéktelennek tűnő – véletlen találkozásokon és behatásokon keresztül.
“Amikor mi – a ‘baby-boom’ generáció tagjai – visszatekintünk az életünkre, valahogy mindig elfog bennünket, egy ‘mi lett volna ha’ érzés. Talán belőlünk is – ahogyan Geraldból is – válhatott volna prédikátor, katona, lecsúszott alak, üzletvezető vagy éppen pénzügyi mágnás… Napjaink közösségi médiában otthonos, internet generációjának lehetősége van arra, hogy jobban mérlegeljenek az eléjük tárulkozó lehetőségek között.” – Ian Anderson.
A album megjelenéssel egy időben Anderson és zenésztársai – John O’Hara (billentyűk), David Goodier (basszus), Florian Opahle (gitár) és Scott Hammond (dobok) – valamint vendég előadóművészek turnéra indulnak, hogy az egész eredeti albumot 1972 óta először ismét előadják. A show második részében természetesen bemutatják a folytatást is.
Thick As A Brick 2 (‘TAAB2’) tracklista [CD, digitális]
 1. From A Pebble Thrown
2. Pebbles Instrumental
3. Might-have-beens
4. Upper Sixth Loan Shark
5. Banker Bets, Banker Wins
6. Swing It Far
7. Adrift And Dumfounded
8. Old School Song
9. Wootton Bassett Town
10. Power And Spirit
11. Give Till It Hurts
12. Cosy Corner
13. Shunt And Shuffle
14. A Change Of Horses
15. Confessional
16. Kismet In Suburbia
17. What-ifs, Maybes And Might-have-beens
‘Thick As A Brick 2’ normál műanyag tokos CD-n jelenik meg és digitálisan letölthető, valamint speciális kiadásban 2 CD + DVD-vel, 5.1-es hanggal is elérhető lesz. A speciális kiadás tartalmaz egy videót arról, hogy hogyan készült az új album, valamint interjúkat a zenészekkel és a szöveget Ian Anderson előadásában.

 mymusic.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.