Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Húszéves a Szent György Napok

Az 550 éves Sepsiszentgyörgy bemutatja a húszéves Szent György Napokat – idén a két jubileumi évfordulót összekötöttük, jelentette be Grubisics Levente főszervező, aki arról is beszámolt, hogy ebben az évben május 1-je és 8-a között kerül sor a városnapokra.

Több nemzetközi sztármeghívottja van az idei Szent György Napoknak, tudtuk meg Dancs Zsolt programigazgatótól, aki elmondta, eddig 23 együttessel már megkötötték a szerződést, további 26-tal előrehaladott szinten folynak a tárgyalások.
„Sikerült leszerződni az angol Smokie együttest, amely mind zenei, mind színpadtechnikai szempontból előrelépés a Szent György Napok történetében. Idén vendégünk lesz a világhírű operaénekesnő Miklósa Erika, aki várhatóan a kulturális hét kiemelkedő koncertjét fogja megtartani. ugyancsak kiemelném a fellépők közül Fábry Sándor humoristát, de bizonyára sokakat érdekel majd Beatrice és Nagy Feró, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, vagy az idei megasztárok, Kökény Attila, Patai Anna és Giorgio fellépése is” – árulta el előzetesen a már leszerződött fellépők egy részét Dancs Zsolt.
Idén olyan műsorszámok lesznek, amelyek minden szempontból minőségi előrelépést jelentenek – ígérte Grubisics Levente, beszámolva arról is, hogy megújult arculattal és újabb helyszínekkel gazdagodva zajlik a városnapok rendezvénye. „A múzeumkert lesz az egyik új helyszínünk, ahol kézműves vásár lesz és a testvérmegyék és testvértelepülések utcája, felhívom a figyelmet, hogy a hagyományos kézműves vásárt is megtartjuk, ezt azonban a múzeum és a Mikes Kelemen Líceum közötti részen rendezzük meg. Az így felszabadult Erzsébet park melletti részen pedig lacikonyhák kapnak helyet” – magyarázta a főszervező.
Idén az Önkéntesség Éve van, éppen ezért a szervezők jövő héttől önkénteseket toboroznak a csapatba, remélik, hogy több városlakó is szívesen részt vesz a rendezvénysorozat megszervezésének munkájában.  A Szent György Napok eseményeit minden magyarok lakta településen népszerűsíteni fogják, hiszen a városnapok Erdély legnagyobb ilyen jellegű szabadidős rendezvénye.
A Szent György Napok programja napról-napra véglegesítődik, részletek a www.sepsi.ro honlapon.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.