Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Latest Posts

HUNGARIKONOK – Korszaktörténeti kuriózum a jazz világában

szakcsiHUNGARIKONOK címmel jelent meg a zenetörténeti lenyomatnak számító válogatáslemez, mely megerősíti a mai magyar jazz nemzetközi létjogosultságát. Az albumon a Dresch Quartet, a Szakcsi Lakatos Béla Trio, az Oláh Kálmán Sextet, a Vukán Trio, László Attila és az Oláh Kálmán Quartet és az Electronic Dreams játéka hallható professzionális minőségben. Kötelező darab ez a jazz elkötelezett híveinek, de tökéletes kezdés azoknak is, akik csak most ismerkednek a műfajjal.

A Budapest Jazz Club gondozásában és az Alerant Zrt. Támogatásával jelent meg a HUNGARIKONOK című válogatáslemez, mellyel a mai magyar jazz zenekarok szélesebb körben történő megismertetését és népszerűsítését kívánják szolgálni. Akik már hallották, újraélhetik a koncert adta élményeket, akik még nem azok most megismerkedhetnek a kortárs magyar jazz kiemelkedő formációival. A lemez egyediségét az élő felvétel varázsa adja: a kellemes atmoszférához és a közönség jelenlétéhez a jazz zenészek utánozhatatlan játéka párosul. A nemzetközi színvonalú hangfelvételen szereplő hat együttes saját kompozíciói szerepelnek. Mivel minden koncert a Budapest Jazz Clubban hangzott el, így a számok azonos akusztikus környezetben kerültek rögzítésre stúdióminőségben. A végeredmény egy homogén, professzionális, mégis élő és egyedi válogatáslemez lett.

Az albumon az alábbi zenekarok játéka hallható:

Dresch Quartet – Le az utcán

Dresch Mihály a mai magyar jazz egyik kiemelkedő szaxofonosa. A zenekartól a Le az utcán című dalt hallhatjuk a lemezen, mely Dresch sajátos, merengő hangulatát idézi.

Szakcsi Lakatos Béla Trio – Lélekharang

Az idén 70. születésnapját  ünneplő Kossuth-díjas zongoraművész és zeneszerző Lélekharang című számával kápráztat el minket.

Oláh Kálmán Sextet – Think of One

A zenekar hangzásvilága Oláh Kálmán gondosan megformált, több részből álló  kompozícióira, eredeti hangszereléseire, és népdal-feldogozásaira épül, ugyanakkor az igazi jazz lüktetés, és az improvizáció sem szorul háttérbe; a zenekar tagjainak rendkívül kreatív szólói és a különleges, modern kompozíciók együttesen újszerű, igazi XXI. századi kamarazenét eredményeznek.

 

Vukán Trio – Now’s the Time

Charlie Parker Now’s the Time című dalát a Kossuth-díjas Vukán György és virtuóz zenésztársai előadásában hallhatjuk.

László  Attila és az Oláh Kálmán Quartet – My Romance

A Liszt-Ferenc díjas László  Attila, a legnagyobb nemzetközi nevekkel játszott és játszik együtt. Most az Oláh Kálmán Quartettel készült közös munkába hallgathatunk bele.

Electronic Dreams – India

Az eMeRton-, Gramofon-, és Artisjus-díjas zongorista-zeneszerző  első számú zenekara a Tzumo Electronic Dreams a fiatal magyar jazzmuzsikus-generáció rendkívül tehetséges, keresett és már nagy múlttal rendelkező tagjaiból alakult.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.