Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

Hrutka Róbert Tomos Kátyával, Für Anikóval és Kálloy Molnár Péterrel koncertezik

Unplugged sorozattal terjed a Szabadság-vírus
Új köntösbe öltöztetve játssza Szabadság-vírus című, tavaly megjelent első szólóalbumának anyagát és nagy filmslágereinek némelyikét Hrutka Róbert énekes-gitáros-zeneszerző és zenekara egy akusztikus műsor keretében meglepetés színművész vendégekkel, minden hónap utolsó vasárnapján a Take Five-ban (Budapest VI., Paulay Ede u. 2.). A január 31-ei unplugged koncerten Tompos Kátyát üdvözölhetik a rajongók.
A rockos hangzásvilágú, torzított és akusztikus csellóval kiegészített, lendületes slágereket Hrutka Róberték az unplugged koncerteken akusztikus hangszereken szólaltatják meg, teljesen áthangszerelt formában. A Szabadság-vírus csodálatos dallamai a hatalmukba kerítik a publikumot a meghitt hangulatú esteken.
Hrutka Róbert szólókoncertjein is elvarázsolja a publikumot, ahogy tette azt hét évig a Jamie-Robi zenekarban, vagy az olyan fergeteges filmzenéivel, mint amelyeket a Magyar Vándor, a Valami Amerika, a Valami Amerika 2, a Lora, a Fej vagy írás című filmekben hallhattunk. És nemsokára megismerjük Robi legújabb munkáját is, hiszen ő írta a Magic Boys, Koltai Róbert legújabb mozija zenéjét, a főcímdalt pedig a világhírű angol énekesnővel Jamelia-val együtt jegyzik.
Az énekes-gitáros Hrutka Róbertet – akárcsak a rock bulikon – az unplugged koncerteken is kitűnő zenésztársai kísérik, a szabadság témája ihlette igényes dalokat a Jamie-Robi zenekarból ismert Dely Domonkos (perka, vokál) és Galambos Zoltán( billentyű, vokál) Fehérvári Attila basszusgitáros, Kalmus Felicián csellós, és Borlai Gergő az ország egyik legjobb dobosa előadásában hallhatjuk. Az album dalszövegeire mélyebb érzelmeket tükröző gondolatvilág, és Hrutka korábbi munkáinál megismert őszinteség jellemző, a hangzás pedig a líraitól a rockosig bezárólag rendkívül színes skálán mozog.
A sorozat első vendége, a Valami Amerika 2-ben feltűnt népszerű színésznő Tompos Kátya, akivel Hrutka Róbert már önálló esten is dolgozik. Februárban Für Anikó énekel majd Robival, a Jászai Mari-díjas színésznő Nőstény álom című lemezéből ad elő néhány számot. Az album zenéjét Hrutka Róbert írta, a szövegek, vagy inkább költemények, Bereményi Géza munkáját dicsérik. Már nem titok az sem, hogy a páros együtt dolgozik a művésznő legújabb albumán, amely az Ünnepi Könyvhéten jelenik meg. Nem maradhat ki a meghívott vendégek közül Kálloy Molnár Péter sem, aki második, Pesti álom című nagylemezét Hrutka Róberttel készítette.
Pályakép:
Hrutka Róbert 1989-től napjainkig több mint 150 nagylemezen gitározott és énekelt. Zenekaraival számos itthoni és külföldi fesztiválon és rendezvényen vett részt. 2001-ben Sting budapesti nagykoncertje előtt játszott társaival, a Pénz zenekarral. Többek között együtt dolgozott a Kretens (1981-1998), R-GO (1991-1993), Rapülők (1993-1995), Lerch István és barátai (1995-1997), Pénz (1997-2002), Bon Bon (1998-2002), Tolcsvay T-monográf (1998-), Hrutka Róbert-Jamie Winchester (2001-2008), Cotton Club Singers (2004) zenekarokkal, Für Anikóval, Dés Lászlóval és Bereményi Gézával is.
Közel 1200 reklám és filmzene megírására kérték már fel, és évek óta állandó „zenefelelőse” nemzetközi vállalatok, cégek reklámfilmjeinek és a legismertebb márkák reklámkampányainak. Több nagylemez producere és zenei rendezője, zeneszerzőként ő jegyzi a Magyar Vándor, Lora, a Fej vagy írás, a Valami Amerika filmek zenéjét, továbbá számos tévés produkció főcímdalát. A művész számos szakmai elismerés birtokosa, többek között megkapta a Fonogram-, az Artisjus-, a Cann-, a Portorozs-, a Dublin-, az Aranypenge- és az Ezüstpenge-díjat.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pQFVdDJZ19Y[/youtube]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.