Sunday, December 3, 2023
spot_img

Latest Posts

Horgas Eszter: Full Tilt Tangó

Horgas Eszter, köztársasági érdemrenddel kitüntetett fuvolaművész, újabb lemezzel lepte meg a közönségét. Full Tilt Tangó címen megjelent 23. lemeze, egy igazi tangó csemege. Ezeket a tangókat azonban nem lehet beszorítani hagyományos műfaji keretek közé.

Horgas Esztertől és muzsikus társaitól – Cseke Gábor zongora, szintetizátor; Hárs Viktor basszus; Gyenge Lajos dobok, ütőhangszerek; Meskó Ilona zongora; Dajka Krisztián gitár; Kurucz Krisztián gordonka; Gazda Bence hegedű; Milos Punisic harmonika – a műfajok kavalkádját hallhatjuk a most megjelenő lemezen. Astor Piazzolla argentin tangóin túl, a klasszikától a rockig teljes képet kaphatunk a zenei nyelv határok nélküli világáról. A vágytól a beteljesülésig lüktet a zene, a kilenc muzsikus, mintha ezer hangszeren mesélne közönségének. A CD az életünket akarja a maga sokszínűségében megmutatni, akár csak a tangó, mely a legimprovizatívabb tánc. A férfi vezet és a nő soha nem tudhatja, mi lesz a következő lépés. Lelkével, testével, minden figyelmével azt lesi, hogyan tud a másikba olvadni, és minden legapróbb mozdulatát, rezzenését követni.

„Full Tilt Tangó- azaz, tangó, teljes sebességgel. Fekete és piros, érzéki és szenvedélyes, véres és gyengéd, örült és mámorító.  Férfi és Nő tánca, játéka, egymásba bújócskázása.” – (Horgas Eszter)

„Egyszerre szenvedélyes és éteri, kihívó és szemérmes, vibráló  és szende, provokáló és visszahúzódó. Olykor az érzéki szenvedély, a zabolátlan szabadság, a perzselő vágyak elbukó-diadalmas Carmen-je, olykor a harmónia, a tisztaság, az átszellemültség üdvözült Máriá-ja, és mindig Horgas Eszter.” – (Szegő András)

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.