Sunday, December 3, 2023
spot_img

Latest Posts

HONFOGLALÁS – SIKERES ŐSBEMUTATÓ

Június 24-én mutatták a Koltay Gergely és Szűcs István HONFOGLALÁS c. rockoperáját a Sziget Színházban.  A  szabadtéri premier nemcsak az ősbemutató miatt volt izgalmakkal teli, hanem mert az időjáráselőrejelzés nem volt túlságosan bíztató. Mégis az egész napos esőzés után az ég  kiderült és a közönség lelkes tapssal jutalmazta  a szerzőket és  színészeket.

A szereposztás  parádés volt, Pintér Tibor , a  Sziget Színház igazgatója egyaránt rendezett és játszott  a darabban. Árpád vezért Vadkerti Imre,  feleségét , Rékát Janza Kata, szerelmét, a vad besenyő lányt pedig Dancs Annamari alakította . A Sámánasszonyként  Papadimitru Athina, a vezérek szerepében pedig többek közt Hujbert Ferenc, Buch Tibor, Oláh Sándor  volt láttható.

– Nekem egy élmény volt- meséli Annamari- , átélni a premier előtti izgalmat, készülődést, és mindezt úgy, hogy barátok közt, egy nagy családban vagy. Nagyon kedvesen fogadott a Sziget Színház társulata. Már várom, hogy a Székely Vágtán elkápráztassuk a nézőket és biztos vagyok benne, hogy mindenkit megérint majd a zene, a látvány és a történet.

Az erdélyi énekesnő a Miss Saigon próbáival párhuzamosan készült a besenyő lány szerepére:

– Ennyi hajtépést és lökdösődést életemben nem kaptam- mondja mosolyogva- a héten  az Operettszínházban a Saigon próbákon a kegyetlen jeleneteket  próbáltuk,  a Honfoglalásban pedig egy rabszolga vagyok, akit ide-oda hurcolnak a hajától fogva. De szerencsére a szólódalom nagyon szép, és ez mindenért kárpótolt.

A HONHOGLALÁS rockopera erdélyi bemutatója július 30-án lesz a Székely Vágta keretén belül, a Sepsiszentgyörgy mellett lévő Órisápincetetőn.

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.