Monday, September 25, 2023
spot_img

Latest Posts

Hobo négyszer

A 2009-ben MAHASZ: Fonogram-életműdíjjal és 2010-ben az Artisjus által Az év szövegírója címmel kitüntetett Hobo nem mindennapi gyűjteményes kiadvánnyal lepte meg rajongóit: egy 40 oldalas kötetben négy dvd-n hét legendás előadását tette közkinccsé.
Az első korongon a Vadászat 2009-ben a debreceni Csokonai Színházban bemutatott előadásának felvétele látható Vidnyánszky Attila rendezésében.

 
A második lemezen két amerikai mestere előtt tiszteleg: Allen Ginsberg: Üvöltés (1988) és az Amerikai ima – szeánsz Jim Morrison verseiből és dalaiból (1992) című műsorainak eredeti, máshol már nem látható felvételei szerepelnek.
 
A harmadik lemezen két József Attila-műsora kapott helyet. A Légy ostoba! című darab, amelyet a Katona József Színházban mutatott be 1991-ben Márta Istvánnal, valamint a Tudod, hogy nincs bocsánat című előadás, amelyet az Új Színház Kamaraszínpadán rögzítettek 2006 júniusában.
 
A negyedik korongon a Csavargók tízparancsolata című önéletrajzi monodrámájának felvétele szerepel, amelyet 2008-ban a debreceni Csokonai Színházban mutatott be, valamint Az akasztottak balladája című műsora Francois Villon verseiből egy 2006-os felvételről, amely az Új Színház Kamaraszínpadán készült.
 
A régi felvételek technikailag felújított sztereó és 5.1-es hangsávval hallhatók.
kultura.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.