Wednesday, July 17, 2024
spot_img

Latest Posts

Hobo Circus Hungaricus-a

Hobót, Földes Lászlót szinte minden magyar ember ismeri. 1968- ban írta első dalszövegét, azóta túl van 17 önálló albumon, 14 film- és 8 színházi szerepen, és még nem is említettük azt a 28 lemezt, amit a legendás Hobo Blues Band-del közösen énekelt fel. Önálló albumain többnyire Allen Ginsberg-, József Attila-, Faludy György- és Jim Morrison- verseket zenésített meg.

Eddigi munkásságát a Magyar Köztársaság idén március 14-én a legmagasabb állami kitüntetéssel jutalmazta, Földes László Kossuth-díjas művész lett. „Nem várt dolog ez számomra, sohasem gondoltam arra, hogy megkapom. Teszem a dolgom, én a hétköznapok embere, csavargó vagyok” – mondta Hobo.

Hobo az 550 éve város Sepsiszentgyörgy és a 20. Szent György Napok egyik kiemelt vendége és fellépője lesz. Május 5-én, csütörtökön 19.30- tól a Tamás Áron Színház kamaratermében a Hármasoltár zenés-verses est lesz Jim Morrison, József Attila és Vlagyimir Viszockij tiszteletére, valamint május 7-én, szombaton a Szabadság téri A színpadon 21.30-tól a Circus Hungaricus nagylemez anyaga, valamint a frissen visszavonult HBB legismertebb dalai csendülnek fel.

hirmondo.ro

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.