Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Hobo Blues Band: Tábortűz mellett

Húszévnyi várakozás után végre teljes terjedelmében megjelent a Hobo Blues Band pályafutásának egyik legfontosabb és legjobb alkotása, a legendás „Tábortűz mellett” című dupla album
Az ország csúcs-zenészei olyan zenei köntösbe varázsolták Hobo remekbeszabott verseit, ami szinte példa nélküli az egész HBB- életműben. Igazi jutalomjáték mindannyiuk számára. Ezt a lemezt mindenkinek hallania kell, hiszen az üzenete ma épp úgy aktuális, mint megjelenésekor.
A „Tábortűz mellett” jelentűségében a HBB-életműben a Vadászat mellé sorolható, azonban az 1990-es megjelenést követően csak egy terjedelmében csorbított formában látott napvilágot CD-n. Az eredeti LP-k a lemezgyűjtemények legféltettebb, ma már beszerezhetetlen kincsei, az 1993-ban –érthetetlen módon – terjedelmében megcsonkított CD-k már rég nem kaphatók.
A „Tábortűz mellett” olyan, ma már klasszikussá érett dalokat vonultat fel, mint az „Emigráns blues”, a torokszorító „Gyáva bohóc” vagy az első hazai rap-dal, a „Temető tangó”, de a „Vadászok kivonulása” is itt hallható (rímelve a Vadászat: A vadászok bevonulása című dalára) és „A látogató”, amely egy modern-kori Rómeó és Júlia-történet sajátosan közép-kelet európai közegben.
A lemez most először, teljes terjedelmében megjelent dupla CD-n, eredeti borítóval és az összes dalszöveggel együtt jelenik meg.
Mint ismeretes, Hobo másik aktuális kiadványát, nevezetesen a legújabb lemezét a Circus Hungaricus-t Madarász Gábor (Madi) gitáros-zeneszerzővel készítette el.
music.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.