Thursday, May 23, 2024
spot_img

Latest Posts

Hihetetlen! 50 éves a Beach Boys és új lemezt akar

Egészen elképesztő, de 50. évfordulójára készül a legendás The Beach Boys, amely nem csak hogy egy nagyszabású koncerttel ünnepelnének, de egy vadonatúj nagylemez kiadásával is fenyegetőznek. Talán annyira nem is kell megijednünk…

Hihetetlen, de a The Beach Boys már az 50. évfordulóját ünnepli.
Az 1961-ben alakult rock zenekar, sokak szerint az „amerikai állom” egyfajta hírnökei lettek, ilyen módon a zenetörténet egyik legnagyobb hatású bandájává váltak és lettek „Amerika zenekarává”. A The Beach Boys eredeti felállása: Brian Wilson (ének, vokál, basszusgitár, billentyűs hangszerek), Mike Love (ének, vokál, szaxofon), Carl Wilson (ének, vokál, szólógitár), Alan Jardine (ének, vokál, ritmusgitár), Dennis Wilson (dob, vokál). Ezen kívül hivatalos tagjai voltak még az együttesnek: Bruce Johnston (ének, vokál, basszusgitár, billentyűs hangszerek), Davis Marks (vokál, ritmusgitár), Ricky Fataar (ének, vokál, dob, ritmusgitár), Blondie Chaplin (ének, vokál, ritmusgitár, basszusgitár), Glen Campbell (vokál, basszusgitár). Ehhez képest jelenleg már csak Mike Love és Bruce Johnston képviseli a zenekart, de hát 50 év alatt rendesen meg tudnak a dolgok változni, ugyebár. Nem beszélve arról, hogy az egykori tagok természetesen nem véletlenül szálltak ki a csapatból, így a zenekar történetét végig kisérték a drogos sztorik, a veszekedések és a jogi csatározások is. Talán ezek a történetek is az amerikai álmot voltak hívatott rekonstruálni, a maguk szánalmas módján.
Az 50. évfordulóhoz közeledve azonban nincs helye a rossz emlékek felidézésének, hiszen 1996 után, idén egy vadiúj lemezzel jelentkezik a Beach Boys, ráadásul a jubileumi turnéhoz csatlakozik néhány egykori tag is, mint Al Jardine vagy talán még Brian Wilson, bár sokan úgy gondolják erre nem sok az esély.
Joss Beaumont
Forrás: Music News

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.