Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Hegedűvarázs – 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért

Mága Zoltán 100. jubileumi koncertje a SYMA Csarnokban – 2013. november 25. 19:00

A gálaműsor bevételének egy részét a Fülöp-szigeteki éhező árva gyermekeknek adja Mága Zoltán

Századik jubileumi koncertjéhez érkezett Mága Zoltán hegedűvirtuóz zenei missziója, a Hegedűvarázs – 100 Koncert a Magyar Zenei Kultúráért sorozat. A gálaműsor bevételének egy részét a Prima Primissima-díjas művész az árván maradt Fülöp-szigeteki éhező gyermekeknek ajánlja fel. A támogatás összegét a tájfun sújtotta Fülöp-szigetekre visszatérő Baptista Szeretetszolgálat vezetőinek a koncerten nyújtja át Mága Zoltán. Az ünnepi koncerten Szakcsi-Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, Király Linda, Bangó Margit, Nyári Károly, Nyári Aliz, Nyári Edit, Pándy Piroska, Peller Károly valamint az Operettszínház művészei, Boncsér Gergely és Dancs Annamária is fellépnek november 25-én 19 órától a SYMA Csarnokban. Közreműködik: a Primarius Szimfonikus Zenekar, az Ymiso Kamarazenekar és a Budapest Táncművészeti Stúdió.

MágaZoltán-2012.06.16. (9)Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész 2012-ben, újabb 100 állomásos koncertsorozatot hirdetett Hegedűvarázs címmel, a Budapesti Operettszínházzal és világhírű magyar művészekkel összefogva, a magyar zenei kultúra népszerűsítéséért, ápolásáért. Az újabb koncertsorozatot a 100 Templomi Koncert sikerei ihlették, hiszen két év alatt több mint 100 millió forint értékben sikerült adományokat átadni a hátrányos helyzetű és bajbajutott magyar honfitársak megsegítésére, bebizonyítván, hogy Magyarországon százezrek képesek a felebaráti szeretet jegyében az összefogásra és segítségnyújtásra. A 100 állomásos Hegedűvarázs célja a Budapesti Operettszínházzal és világhírű magyar művészekkel összefogva a magyar zenei kultúra népszerűsítése és ápolása. „Ezúttal nem templomokban, hanem színházakban, sportcsarnokokban, művelődési házakban és szabadtéri rendezvényeken zajló koncertsorozaton a leghíresebb magyar zeneszerzők, így Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Erkel Ferenc ismert és kevésbé ismert művei mellett Hubay Jenő, Reményi Ede, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, vagy Szakcsi Lakatos Béla szerzeményeinek interpretálásával hívtuk fel a figyelmet a hazai klasszikus-, a könnyű- és a népzene szépségére” – mondta Mága Zoltán. „Európai és magyarországi nagyvárosokban több tízezer embernek mutathattuk be a magyar zenei kultúra egyetemességét, több mint félmillió embernek hirdettük Magyarország sokszínűségét” – fogalmazott a művész.

A Hegedűvarázs 2012 nyarán a Syma Csarnokból indult útjára közel 6000 ember előtt játszottak a művészek a teltházas koncerten. A 100. jubileumi állomásra ugyancsak hatezer embert várnak a fellépők. A gálaműsor bevételének egy részét a művész a Fülöp-szigeteki éhező árva gyermekeknek ajánlja fel. A támogatás összegét a Fülöp-szigetekre visszatérő Baptista Szeretetszolgálat vezetőinek a koncerten nyújtja át Mága Zoltán.

Cabbage PR, Budapest, 2013. november 19.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.