Monday, September 25, 2023
spot_img

Latest Posts

Hazatért súlyos betegsége után George Michael

Többheti kórházi kezelés után, pénteken hazatért londoni otthonába George Michael, aki saját szavai szerint épphogy túlélte súlyos betegségét.

    A 48 éves énekes világsztárt november 21-én szállották be egy bécsi kórházba tüdőgyulladással, és hírek szerint egy ideig válságos állapotban volt.
Péntek délután, észak-londoni otthona előtt tartott rögtönzött sajtóértekezletén a görög származású művész – akinek eredeti neve Georgios Panayiotou – ezt meg is erősítette, mondván: voltak időszakok, amikor “egy hajszálon múlott”, hogy életben marad-e. Hozzátette, hogy élete “messze legszörnyűbb egy hónapján” van túl, és még mindig nagyon gyenge, de most már “nagyszerűen” érzi magát.
Gyengeségét jól mutatta az is, hogy a rövid sajtóértekezlet során – amelyet kertjének hatalmas, feldíszített fenyőfája előtt tartott – többször is alig kapott levegőt, mondandója végén pedig könnyeivel küszködött.
Amikor az újságírók arról kérdezték, hogy pontosan milyen betegsége volt, csak annyit mondott, hogy “nem tudom … streptococcus valami, szóval súlyos tüdőgyulladás”.
Elmondása szerint a bécsi AKH kórház szakszemélyzete három teljes hetet töltött az ő életben tartásával. “Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy egyáltalán most itt lehetek” – mondta.
A művész Symphonica címmel kezdett, Budapestet is érintő óriás koncertturnéjának 14 előadását volt kénytelen lemondani a betegség miatt. George Michael 45 koncertet adott a turné keretében, mielőtt a betegség ágynak döntötte.
Az énekes pénteki sajtóértekezletén elnézést kért rajongóitól az elmaradt koncertekért, és megígérte, hogy ezeket pótolja. “Abszolút nem kérdés, hogy mindenkinek, akinek jegye van, énekelni fogok” – mondta.
George Michael közölte, hogy külön előadást szeretne tartani a bécsi kórház személyzetének, amelynek tagjai szavai szerint megmentették az életét.
A betegség előjelei már októberben mutatkoztak, amikor a Wham! popformáció egykori frontembere kénytelen volt lemondani a patinás londoni Royal Albert Hall koncertcsarnokában tervezett előadását. A londoni koncert elmaradását akkor hivatalosan vírusos fertőzéssel indokolták.
George Michael egy éve még egészen más okokból került az újságok címlapjára. A popsztár ugyanis egy tavaly nyári hajnalon Range Rover terepjárójával hajtott be az igen jómódú észak-londoni Hampstead kerület egyik fotószaküzletébe. A kiérkező rendőrök a járó motorú kocsiban, meglehetősen zilált állapotban találták a művészt, zsebében marihuánás cigarettákkal.
Az énekes azonnal elismerte, hogy marihuánát szívott és nyugtató hatású szereket is bevett, mielőtt a volán mögé ült; ezek nyomait a későbbi rendőrségi laborvizsgálat ki is mutatta vérében.
George Michaelt mindezért nyolc hét szabadságvesztésre ítélték – ebből négy hetet le is ült -, és öt évre eltiltották a járművezetéstől.
A világsztárnak ráadásul korántsem ez az első hasonló jellegű csörtéje a törvénnyel. Három évvel korábban például száz órányi közmunkára ítélték és két évre bevonták a jogosítványát, miután szintén erősen “befolyásolt” állapotban húzták ki az út közepén álló Mercedeséből London egyik forgalmas főútvonalán.

 MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.