Saturday, May 18, 2024
spot_img

Latest Posts

Három napig zárt ajtók mögött próbált a Zanzibar

Orfűn csak kilenc kisiskolás hallhatta a zenekart.
Akárcsak a nagy nemzetközi produkciók, a Zanzibar is egy eldugott, kis helyen, távol a városi nyüzsgéstől készült az idei koncertjeire. Rita, Doni, Miki és Sidi Orfűn egy tornateremben, zárt ajtók mögött próbált. A három napos önként vállalt remete életet csak egy csapatnyi kisiskolás miatt szakította meg a zenekar. Egyedül az orfűi nebulók hallhatták a Zanzibar-t.
Intenzív időszak kezdődik a Zanzibar életében. A zenekar olyannyira komolyan veszi a 2010-es évet, hogy önként vállalt remete életet a fővárostól távol, Orfűn. A csapat három napon át reggeltől-estig egy tornaterembe vonult, hogy zárt ajtók mögött rakja össze idei koncert-programját.
„Összetett és korántsem egyszerű dolog egy új évnek neki indulni, ha az ember valami újat szeretne megmutatni magából. Ráadásul a zenekari változások miatt nem csak arról van szó, hogy más sorrendben játsszuk az eddig megszokott dalokat és leporolunk pár régi kedvencet.” – árulta el a zenekar gitárosa, Sidi. – „Gabi távozása után az összes dalunkat át kellett hangszerelni, Rita is gitárt ragadott. Az orfűi próbák egyik fő célja az volt, hogy megnézzük, meghallgassuk, hogyan is szólal meg a Zanzibar ebben a felállásban. Kis túlzással olyan, mintha egy teljesen új zenekar alakult volna. Hatalmas a lelkesedés és nagy bennünk a lendület. Jó volt három napig csak arra koncentrálni, ami a szenvedélyünk.” – tette hozzá a zenész, aki azt is megsúgta tűzzsonglőrök és dobpárbaj is színesíti majd az idei koncerteket.
A munkálatokba a stábtagokon kívül senki sem pillanthatott be. A zenekar orfűi utazásának egyetlen nyertesei a helyi általános iskola kis diákjai, akiket a próbák szünetében meglátogatott a csapat.
„Szinte hazajárunk Orfűre, rendszeresen pihenünk itt. Ezért is fogadtuk el a helyi általános iskola meghívását. Rögtönzött kis ének-zene órát tartottunk a diákoknak.” – mondta Terecskei Rita. – „Nagyon édesek voltak, összesen kilenc gyerkőc jár a suliba, van közöttük elsős-másodikos és negyedikes is. Amíg mi játszottunk és énekeltünk, addig ők csörgődobon kísértek minket. Sőt még rajzokat is kaptunk emlékbe. Nagyon jó feltöltődés volt ez a találkozás a fárasztó próba után. Ráadásul eszembe jutatta azt, amikor egyszer régen az óvodámba mentem vissza és minden olyan picinek tűnt, mintha törpék világába kerültem volna. ” – tette hozzá nevetve a Zanzibar énekesnője.
 
– redlemon –
www.zene.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.