Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

Három kontinensen a Special Providence új lemeze

Európa legnagyobb progresszív kiadójához szerződött le a Special Providence, így a márciusban megjelenő Essence of Change című nagylemezünk a teljes kontinensen, továbbá az Egyesült Államokban és Japánban is kapható lesz.  Az instrumentális zenekar a magyarok közül az első, amely a legendás brit kiadóval megállapodott.

 

special_providenceA magyar könnyűzenei élet egyik legnagyobb 2015-ös híre, hogy a Special Providence szerződést kötött a Giant Electric Pea (GEP) kiadóval. A brit vállalat stílusában a legnagyobb Európában, olyan zenekaroknak, előadóknak jelentette meg már lemezét az elmúlt bő 20 évben, mint a Threshold, a Spock’s Beard és John Wetton (King Crimson). Az illusztris névsor mostantól a Special Providence-szel folytatódik, ami annyit jelent, hogy negyedik nagylemezük, az Essence of Change márciustól 52 országban kapható majd. A fúziós jazz, a jazzrock, a progresszív rock/metal és az elektronikus zenékből táplálkozó együttes mára már komoly nevet szerezett külföldön, folyamatosan turnéznak Európában, megfordultak már Japánban és Dél-Amerikában is, de a szerződés aláírása hozta meg nekik a nemzetközi áttörést.

A négytagú csapat – ezúttal már Kaltenecker Zsolt billentyűssel – nyáron felvette lemezét a SuperSize Recording stúdióban, megjelenése márciusban várható. Markó Ádám dobos/zenekarvezető szerint az eddigi legprogresszívebb anyagot írták meg.

A lemezbemutató március 13-án lesz a Dürer Kert nagytermében.

Northern Lights stúdióvideó:

https://www.youtube.com/watch?v=SjJawjL4B8U

Esemény:

https://www.facebook.com/events/433610716792999/

Bővebben:

www.specialprovidence.eu

www.facebook.com/SpecialProvidence

www.youtube.com/specialprovidence

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.