Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

Hard Rock Rising – a világ legnagyobb zenekari tehetségkutatója Magyarországon Döntő

A Hard Rock Rising – Global Battle of the Bands tehetségkutatójának döntője 2015. Április 29-én szerdán, 20 órától veszi kezdetét a Hard Rock Cafe-ban. A korábbi elődöntőkről továbbjuttottak a Junkie Jack Flash, a The Winter Totem és a Vörös Kaktusz versenyeznek az első helyért.

2015-ben a budapesti Hard Rock Cafe (HRC) harmadszor csatlakozik a világszerte óriási sikernek örvendő HARD ROCK RISING – GLOBAL BATTLE OF THE BANDS nevű zenekari tehetségkutatóhoz. A versenyben a helyi HRC és a közönség által a jelentkezőkből kiválasztott zenekarok vehettek részt. Idén 6 együttes jutott a január óta tartó verseny hazai elődöntőjébe, amelyek közül a rendkívül szoros elődöntőket követően 3 zenekar jutott az április 29-ei döntőbe: a pécsi JUNKIE JACK FLASH, a fiatal THE WINTER TOTEM, és a közönség kedvence a VÖRÖS KAKTUSZ. A nyertes ezer dollárral lesz gazdagabb, valamint képviselheti Magyarországot a regionális fordulóban, amelynek nyertese Barcelonában jut fellépési lehetőséghez.

Még januárban hirdette meg a HRC a hazai együttesek számára a versenyt, amelyre maximum öt fős bandák nevezését várták. A jelentkezés egyik fontos feltétele az volt, hogy az élő fordulókban a zenekarok vállalják az akusztikus hangzású bemutatkozást. Emellett a zenekarnak rendelkeznie kellett profillal a nemzetközi ReverbNation.com oldalon, ahová legalább egy olyan saját számot kellett feltölteni, amelynek zenéjét, szövegét és hangszerelését a zenekar, vagy annak legalább egy tagja szerezte.

A bandákat a közönség juttathatta tovább a HardRockRising.com oldalon keresztül egy kattintással. A legtöbb szavazatot elnyerő Vörös Kaktusz, azonnal az elődöntőbe találta magát, a további öt szereplőt (Satisfiction, Junkie Jack Flash, The Pills, The Winter Totem, Indian Joe Band) pedig a Hard Rock Cafe Budapest választotta ki a közönségszavazatok száma, az eredetiség, valamint a közösségi platformokon nyújtott teljesítményük alapján.

Az elődöntőkön a zenekarok kettesével álltak a közönség elé, egy-egy 30-45 perces akusztikus szettel, amelyben saját számokat és feldolgozásokat egyaránt bemutatnak. A három tagú zsűri összhangzás, eredetiség és énektudás alapján adhatott pontokat a zenekaroknak.

Döntősök: Junkie Jack Flash, The Winter Totem, Vörös Kaktusz

A döntő nyertese továbbjut a regionális forulóba, ahol nemzetközi zsűri értékeli a beküldött produkciók alapján az egy régióba tartozó helyi győzteseket. Az 5 régióból, 5 regionális döntőst választanak ki, akik utaznak Barcelonába, egy utolsó, élő megmérettetésre.

A bandák harcának abszolút győztese pedig a Hard Rock Rising Barcelona fesztiválon adhat saját koncertet a több, mint 60 000 néző előtt.

DÖNTŐ:

  1. április 29. szerda 20:00 ahol eldől, hogy a 3 legtöbb pontot elérő zenekar közül ki képviseli Magyarországot a nemzetközi verseny regionális fordulójában. A belépés ingyenes!

A döntőn a zsűri pontjai és a helyi közönség szavazatai összeadódnak és így alakul ki a végső sorrend!

Helyszín: Hard Rock Cafe Budapest

További információ: Balogh Máté, 70/457-1183, [email protected]

LETÖLTHETŐ SAJTÓFOTÓK ÉS ANYAGOK:

https://www.dropbox.com/sh/ggh61na4t3n2hjz/AAAa-K4k7tRIqwylLGH4DeIXa?dl=0

A zenekarokról további információ:

Junkie Jack Flashwww.reverbnation.com/4658578

https://www.facebook.com/junkiejackflash

The Winter Totem:www.reverbnation.com/4643245

https://www.facebook.com/thewintertotem

Vörös Kaktusz: http://www.reverbnation.com/1669561https://www.facebook.com/voros.kaktusz/info?tab=page_info

Zsűri:

Dorogi Péter (Intim Torna Illegál)

Czutor Zoltán (Belmondo)

Muraközy Péter (vezető programszervező Sziget Kft.)

Hard Rock International

Összesen 198 helyszínen, 63 országban, 152 étteremmel, 21 szállodával és 10 kaszinóval a Hard Rock International az egyik legszélesebb körben ismert vállalkozás a világon. A Hard Rocké a világ legnagyobb zenei emléktárgy gyűjteménye, amelynek első darabja Eric Clapton gitárja volt, és amelynek darabjaiból minden Hard Rock helyszínen megtekinthető egy-egy kiállítás. A Hard Rock továbbá gyűjthető divat- és zenével kapcsolatos ajándéktárgyairól, Hard Rock Live elnevezésű koncertsorozatáról és díjnyertes weboldaláról is ismert. A HRI tulajdonában van az összes Hard Rock márka védjegye. A cég üzemeltetni és adja ki franchise üzemeltetésre az éttermeket olyan ikonikus városokban, mint péládul London, New York, San Francisco, Sydney vagy Dubai. A HRI-hez tartozó szállodákat és kaszinókat Tampában és Hollywoodban, a HRI anyavállalata, a The Seminole Tribe of Florida üzemelteti. Ezek mellett olyan izgalmas helyszíneken is jelen vannak, mint Bali, Chicago, Cancun, Ibiza, Las Vegas, Macau vagy San Diego. A legújabb Hard Rock Cafe helyszínek között szerepel San Juan, Rido de Janeiro vagy Marrakech, új szállodafejlesztéseik pedig olyan különleges helyszíneken valósulnak meg, mint Daytona Beach, Dubai, Los Cabos, Tenerife, valamint a Kínában található Shenzhen és Haikou. További információk a HRI-vel kapcsolatban a www.hardrock.com oldalon találhatók.

Hard Rock Cafe Budapest

A Hard Rock International világmárka 2011-ben érkezett meg Magyarországra, ahol a lánchoz tartozó közel 200 egységhez hasonlóan egy rendkívül impozáns épületben, az UNESCO világörökségi látvány részét képező korábbi Tőzsdepalotában talált otthonra. A háromszintes komplexum közel 1100 m2-en, gyönyörű környezetben, a belváros szívében fogadja a vendégeket, ahol 15-20 fős kisebb rendezvényektől egészen a 350 fős nagyszabású fogadásoknak is helyszínt tud biztosítani.

A világ legnagyobb zenei relikviagyűjteményének darabjai díszítik a falakat az egész épületben; Elvis Presley ingje, Bon Jovi fellépő nadrágja, Madonna kézzel írt levele, Tina Turner üveg sarkú cipője, Elton John napszemüvege, és további több mint 70-féle eredeti tárgy, a zenetörténelem legnagyobb alakjaitól.

A főbejárat az egyedi kiegészítőket és gyűjthető pólókat felvonultató Rock Shop-ba vezet, ahonnan a magyaros motívumokkal díszített gitárgerinc mentén, lépcsősoron lehet a felső vagy az alsó szintre jutni. Az -1 szinten fényárban úszó bár osztja meg az étterem terét, ahol színpad, kanapék, 2-6 fős asztalok, látványkonyha és a bármely irányból jól látható LCD képernyők várják a vendégeket. A körpanorámán túl az emeleten VIP részleg, saját recepció és saját mellékhelyiség szolgálja a zártkörű események résztvevőinek kényelmét. De a fenti szint ad otthont a Hard Rock Rising elődöntőinek, és a Hard Rock egyéb élő zenés vagy tematikus programjainak is (pl. Halloween, 4th July, FreddieForADay, stb.)

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.