Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

HammerFall koncert Budapesten

A májusban kiadott friss lemez (Infection) kapcsán, két év elteltével ismét turnéra indul a svéd HammerFall! Európa egyik legnagyobb metal bandáját a Club 202-ben nézhetjük meg november 28-án egy speciális klubbulin, ahol különleges vendégként az amerikai power metal éllovas Vicous Rumors is fellép. A további két svéd zenekarral (Amaranthe, DeathDestruction) pedig már valóban igazi metal ünnepéllyé alakul az este.

A svéd HammerFall 1997-es bemutatkozó albumával robbant be a köztudatba és egy csapásra a legnagyobb európai heavy metal csapatok közé keürltek. A műfaj stílusjegyeihez mindig is hűek maradtak, és mivel a tagok maguk is vérbeli zenerajongók, pontosan tudják, hogy a közönségnek mire van szüksége. A ’90-es évek közepén, a metal zene legnehezebb időszakában álltak neki a zenélésnek, amikor senki sem törődött a hosszú hajjal, a szélvészgyors gitárszólókkal és a kétlábgépes témákkal. Oscar Dronjak mellett ekkor még az ex-In Flames gitáros Jesper Strömblad is a zenekar sorait erősítette, és együtt próbálták hűen folytatni az Accept, a Judas Priest és társaik által megkezdett utat. Joacim Cans énekes belépésével a zenekar hangzása még inkább kiforrott és a banda mára már mindennél erősebb. Az új lemezük – Infected – is az említett ösvényen halad, rajta egy igazi meglepetéssel, méghozzá a Pokolgép Hol van a szó című számának feldolgozásával. A nyáron ennek kapcsán már megfordultak nálunk egy különleges közös fellépés erejéig – reménykedünk benne, hogy most is készülnek valamilyen meglepetéssel a hazai rajongók számára.

Szerencsénk van, hiszen a turnén különleges vendégként szereplő Vicious Rumors éppen a pesti koncert előtt egy nappal csatlakozik a három svéd együtteshez. Az 1979-ben alapított zenekar nagyon örül a felkérésnek, Geoff Thorpe gitáros vezényletével mindent elsöprő bulival készül San Fransisco elsőszámú power metal zenekara.

A két svédországi előzenekar is tökéletesen illeszkedik az est hangulatához és színvonalához: a nálunk már a Kamelot előtt bizonyított Amaranthe két férfi és egy női énekessel áll ki, zenéjük a melodikus death metal felé hajlik – megannyi stílusjegyet felsorakoztatva. A nyitó Death Destruction pedig ex-HammerFall, Evergrey, Dead By April tagokat tudhat a soraiban. A csapatokat tehát november 28-án láthatjuk a Club 202-ben, jegyeket pedig vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban – továbbá a www.ticketportal.hu oldalon.

A Concerto Music bemutatja: European Outbreak 2011
2011. november 28., hétfő 19.00 óra
Budapest, Club 202
HammerFall, Vicious Rumors, Amaranthe, DeathDestruction koncertek
Belépő: 6900 Ft.
Kapcsolódó  weboldalak:

http://www.hammerfall.net

http://www.viciousrumors.com

http://www.concerto.hu

http://www.ticketportal.hu

Közösségi oldalak:
http://www.facebook.com/event.php?eid=215692871805940
http://www.facebook.com/hammerfall
http://www.facebook.com/pages/Vicious-Rumors/113104892036374
http://www.facebook.com/AmarantheBand

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.